tiistai 4. elokuuta 2009

Back in bisnes..


Loma hujahti hetkessä ja kotikeittiössä ehdin käydä vaan pyörähtämässä. Muiden keittiöantimien äärellä viihdyinkin sitten oikein urakalla, komeat viisi kesäkiloa vyötäröllä siitä todistuksena. Tässä listausta kesän herkuista ja suosikkipaikoista:

- Virolaiset kahvilat ja leipomot on ansaitusti ensimmäisenä. Kohvikien piirukat ja voitaikinaleivonnaiset (etenkin omenastruudelin tapainen leivonnainen) ovat ihania.

- Mä en usko eri maiden keittiöitä sekoittaviin ravintoloihin (tiedätte ne meksikolaisitalialaiset viritykset..). Poikkeuksen tekee Pärnun kävelykadun Rüütlin päässä sijaitseva Asian Village, joka tarjoaa loistavaa thaimaalaista, intilaista ja kiinalaista ruokaa. Siellä tuli vietettyä useammatkin ruokabakkanaalit.

- Kaksi muuta Pärnun suosikkia ovat Steffani, jonka pitsat ovat loistavia ja Si-Si, joka kerää pisteet sujuvasta lasten huomioimisesta ja taivaallisesta rapupastasta.

- Kotimaassa Subway kiilasi pikaruokakärkeen meidän perheessä, lapset ihastuivat lihapullasubiin ja mä olen koukuttunut kanateriyakiin.

- Kaisaniemen metrotunnelin thaikkubuffet pelasti laiskan lomalaisen, koko perhe nautti ähkyn partaalla hyvää thaikkua parilla kympillä, muutamalla lisäeurolla olisi saanut myös sushibuffetin.

- Kotona Käpylässä olemme kannattaneet liikkistä sushimestaamme Yachiyoa, jonka nigirit ovat nyrkin kokoisia. Ja listan annossuomennokset klassikkoja, vai mitä sanotte tästä: : ”Riisi avulla kananmuna kansi, curry kana syrjään lausutut sanat.” ?

- Tukholmassa haikailtiin kahden ketjun perään; miksei Helsinkiin ole rantautunut Burger King eikä 7eleven? BK on vakiovierailukohteemme reissuissa ja 7elevenin jääkahvit ja jääkaakaot pelastavat hellepäivän. Kaikesta monikansallisuuspaheellisuudesta huolimatta vaihtaisin naapuri ärrämme mieluusti 7eleveniin.

Nyt, kun kesä on eletty muiden kokkauksilla, on taas aika kunnostautua kotikeittiössä. Jahka tähän arkeen pääsee kiinni...

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...