sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Lindströmin pihvit

Lindströmin pihvit on mun suosikkeja, mutta niitä tulee tehtyä tosi harvoin. Joskus olen tehnyt pihvejä myös murekemuotoon, mutta tällä kertaa päätin kokeilla Safkaa-kirjan ohjetta. Nämä toimivat hyvin myös nopeana arkiruokana, sillä pihvitaikinan voi tehdä jo edellisenä päivänä maustumaan. Lindströmin pihvit on muuten herkkua kukkismuusin kanssa.

LINDSTRÖMIN PIHVIT

3-4 tuoretta punajuurta
1 dl korppujauhoja
2,5 dl kuohukermaa
500g sika-nautajauhelihaa
suolaa
valkopippuria
2 kananmunaa
3 rkl etikkaan säilöttyjä kapriksia

SIPULI-KERMAKASTIKE

2 sipulia
3 dl kermaa
suolaa
pippuria

Kuori punajuuret ja raasta ne. Turvota korppujauhoja kermassa kymmenisen minuuttia. Laita kulhoon jauheliha, suola, valkopippuri ja kananmunat, sekoita. Lisää turvotetut korppujauhot, punajuuriraaste ja kaprikset, sekoita tasaiseksi massaksi. Anna taikinan maustua jääkaapissa hetken (tai yön yli). Tee lusikalla pieniä pihvejä, paista niitä pannulla voissa keskilämmössä noin kolme minuuttia / puoli. Siirrä pihvit voideltuun uunivuokaan.

Viipaloi sipulit ja kuullota ne pannulla voissa. Lisää kerma, anna kiehua hetken, mausta. Kaada kastike pihvien päälle vuokaan, laita vuoka 170 asteiseen uuniin vartiksi.

6 kommenttia:

  1. Jopa tuli nälkä, kun näki nuo mehevän näköiset pihvit! Mikä siinä on, ettei näitä tule tehtyä useammin??? Ovat tosi hyviä, eikä tekeminenkään vaadi mitenkään erityisiä ponnisteluja.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä! Systeri laittaa Lindströmin pihveihin lisäksi kaprista (niitä pieniä lasipurkista), ja se sopii tosi hyvin punajuuren kanssa. :)

    VastaaPoista
  3. Kotiharmi: Sanopa muuta, en ymmärrä miksi nää aina unohtuu, vaikka ovat niin herkkua ja kovin iisejäkin. Punajuuri muutenkin jää luvattoman vähäiselle käytölle, vaikka siitä saisi kaikenlaisia herkkuja.

    Linda: Näissäkin oli kaprista, se sopii tosi hyvin näihin, samoin suolakurkku lisukkeeksi.

    VastaaPoista
  4. Miten mä en osaa lukea että tuossa luki kaprista. Noh, aina ei voi onnistua. Mutta hyvää varmasti siis! :)

    VastaaPoista
  5. Nämä olivat todella hyviä. ja helppo resepti. Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Kokeiluun menee, Kiitos reseptistä

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...