perjantai 4. maaliskuuta 2016

Possunposket portviinissä


Vaikka kevät tekeekin jo hyvin tuloaan ja mieli tekee kaikkea vihreää ja kepeää, niin kyllä pitkään muhinut pataruoka aina viikonlopun pelastaa. Mulla on tehnyt pitkään mieli kokeilla possunposkia ja luettuani liudan ihania possunposkireseptejä nappasin Hakaniemen hallista pussin jäisiä poskia matkaani. Pitkään pähkäiltyäni reseptiä päädyin Kiran inspiroimana hauduttamaan posket portviinissä. Lisukkeeksi tein palsternakkamuusia ja paahdoin muutaman palsternakkasipsin rouskuteltavaksi. Oi onni.

POSSUNPOSKET PORTVIINISSÄ

1kg luomuporsaan poskia
vehnäjauhoa
4 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
2-3 porkkanaa
1 palsternakka
1 omena
1 tähtianis
1 kanelitanko
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
4 dl portviiniä
1 rkl balsamicoa
5 dl vasikanlientä (tai lihalientä)
pari oksaa rosmariinia

Putsaa possunposket suurimmista kalvoista (tähän löytyy vinkkejä esim täältä). Kääntele siivotut possunposket vehnäjauhossa ja paista kuumalla pannulla voissa niihin kaunis väri. Laita lihat sivuun odottamaan. Pilko sipulit, porkkana ja palsternakka (älä liian pieniksi paloiksi niin kuin mä, muuten menee ihan mössöksi). Ruskista sipulit ja kasvikset padassa, lisää mausteet. Lisää joukkoon possunposket, portviini ja balsamico. Anna kiehua muutaman minuutin, lisää vasikanliemi. Laita kansi päälle ja siirrä pata uuniin. Anna hautua miedolla lämmöllä pitkään, itse pidin 100 asteisessa uunissa yön yli, mutta 3-4 tuntiakin 150 asteessa riittää. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi. Kaada liemi kattilaan ja keitä kokoon niin, että kastike paksuuntuu. Mausta tarvittaessa suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...