Seikkailin eräänä iltana erilaisilla ruokaohjelmien sivuilla ja jostain jäi mieleeni kummittelemaan enchiladasin ohje. Enää en tietenkään muistanut missä olin sen bongannut, joten varioin itse muutamista googlaamista ohjeistani tämän nopean sadepäivän herkun. Enchiladaksen voidaan periaatteessa täyttää millä vaan, tällä kertaa täytteenä jauhelihaa. Herkkua, sanoivat pojat.
ENCHILADA
400 g jauhelihaa
1 kpl iso sipuli
2 kynttä valkosipulia
suolaa
pippuria
1 tölkki tomaattimurskaa
chiliä maun mukaan
1 suolakurkku
1 prk 5% creme fraichea
6kpl tortilloita
150 g juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
Pilko sipulit ja valkosipulit, paista ne ja jauheliha pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pilkotut suolakurkut, chiliä, sekoittele hetki ja kaada sekaan tomaattimurska ja creme fraiche. Anna porista kymmenisen minuuttia. Täytä tortillaletut kastikkeella, rullaa ne vuokaan tiukasti, ripottele juustoraaste pinnalle ja kaada lopuksi päälle ruokakerma. Paista 225 asteissa uunissa noin 15 minuuttia (kunnes juusto on sulanut kauniisti).
Miten herkullisen näköistä!
VastaaPoistaJa myös kovin herkun makuista, tosin hieman omatunto kolkutteli noiden juustojen, kermojen ja creme fraichejen kanssa, ei ihan diettikamaa. Mutta näillä sateilla voi hetken vielä rantakuntoon virittäytymistä siirtääkin ;)
VastaaPoistaOI NAM! Mulla on pakkasessa hirveä pino tortillataikinaa, ja oonkin miettinyt et mitähän niille tekis, kun haluisin kokeilla jotain uutta. No nyt tiedän :) Vaikuttaa aivan superherkulliselta!!
VastaaPoistaPitkä, joko testasit? Noi oli superherkkuja, toivottavasti toimi sielläkin.
VastaaPoistaNyt kokeilin :) Huomenna tulee postausta! Mut tykkäsin tosi paljon, mums!! Tosin tein kasvisversion, mut muuten aika lojaali tolle sun reseptille.
VastaaPoistaMainiota, pitääkin käydä lukemassa blogaus ;)
VastaaPoista