maanantai 21. kesäkuuta 2010

Kikherne-fetasalaatti

Lainasin eräänä iltana ihanaiselta ystävältäni Tessa Kiroksen Hillasoilta oliivilehtoihin -kirjan, jossa on ihania reseptejä. Etenkin kirjan Kreikka- ja Kypros -osuudet puhuttelivat (mulla on niin ikävä kreikkalaisia makuja..) ja ensimmäisenä iskin silmäni tähän korianterilla maustettuun kikherne-fetasalaattiin. Salaatti oli superhelppo ja siinä yhdistyivät ihanasti monet suosikkimaut korianterista fetaan. Mä onnistuin hieman sössimään chilin kanssa, annostelin Aasian tuliaista länkkäriohjeella ja sen vuoksi salaatissa oli ehkä turhaankin potkua. Eli chilin kanssa varovaisuutta, niin maistuu muutkin ihanat maut.


KIKHERNE-FETASALAATTI

400g säilöttyjä kikherneitä (tai 250g liotettuja tuoreita kikherneitä)
2½ dl oliiviöljyä
1 iso punasipuli
5 valkosipulinkynttä
1-2 punaista chiliä
250 fetajuustoa
3-4 kevätsipulia
kourallinen tuoretta korianterisilppua
kourallinen tuoretta persiljasilppua
1 sitruunan mehu

Kuumenna 3 rkl oliiviöljyä pannussa, kuullota silputtu punasipuli. Lisää pieniksi pilkottu valkosipuli ja chili, kääntele pannussa muutama sekunti, älä anna valkosipulin ruskistua. Jäähdytä seos.

Yhdistä murustettu feta, pilkottu kevätsipuli, yrttisilppu ja sitruunamehu kikherneisiin ja mausta pienesti mustapippurilla. Lisää jäähtynyt chili-sipuliseos ja jäljellä oleva oliiviöljy, sekoita hyvin ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...