sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Avokadopasta

Jotkut ehkä muistavatkin, että Tähti on mukana Ruoka.fin Keittokirjat testissä -blogissa. Tällä kertaa sain testaukseeni Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa -kirjan, joka olisi kyllä ilman testiblogiakin tullut lukuun, sen verran mielenkiintoisilta reseptit kuulostivat. Kirjan julkistamisen aikaan yksi sun toinen ruokablogi nappasi kirjasta testiin Avokadopastan ja täytyy sanoa, että ensiselailulla se kiinnosti minuakin eniten. Meillä tosin reseptin testauksen hoiti kuudesluokkalainen esikoispoikani Luukas, joka ilmoitti tästedes kokkaavansa kerran viikossa päivällistä (voi onni!). Avokadopastasta tuli loistavaa ja jää varmasti meidän suosikkiruokien listalle, samoin moni muu kirjasta testattu herkku.

AVOKADOPASTA

1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
0,5dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30g (n.1dl) raastettua pecorinoa
30g (n.1dl) raastettua parmesania
400-500g spaghettia

Pilko valkosipuli ja chili pieneksi ja laita ne tarjoilukulhoon. Purista limetin mehu sekaan. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi avokado kuoressaan pieniksi paloiksi. Kaiverra avokadot kulhoon, hienonna joukkoon yrtit ja raasta juustot. Lisää myös suola, pippuri, oliiviöljy, sekoita huolella. Maista, lisää suolaa tarvittaessa.

Keitä spaghetti al denteksi, ota vajaa desi keitinlientä talteen. Lorauta keitinvesi avokadotahnan joukkoon, sekoita spaghetti tahnaan ja raasta pinnalle parmesania ja ripaus mustapippuria. Nauti!

7 kommenttia:

  1. Kylläpä kuulostaa hyvältä! Tämä menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
  2. Meilläkin tehtiin tätä jo. Sain kuvan lähinnä siitä tyhjästä kulhosta... Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. :)

    Ihanaa, kun on innokas pikkukokki kotona!

    VastaaPoista
  3. Menee ehdottomasti kokeiluun :)

    VastaaPoista
  4. Minua jo nauruttaa ja toisaalta kyllä houkututtaa tämä pasta, niin moni siitä on jo raportoinut. Tuslan tavoin minäkin hehkutan nuorukaisen kokkausintoa - wau!

    VastaaPoista
  5. Joo, avokadopastan suosio näyttää olevan ihan omissa sfääreissä ;) Mutta kannattaa kokeilla, taas eilen tein ja oli kyllä niiiiin hyvää. Ja esikoisen kokkausinto on ihanaa, olin ihan vaikuttunut edellisestäkin kasviswok-kokeilusta (http://laurantahti.blogspot.fi/2012/08/nopea-kasviswok.html), jonka Luukas kokkasi tyystin ilman reseptejä ja maustoikin ihan lennosta. Tätä menoa mun hommaksi jää varmaan enää reseptien kirjaaminen tänne ;)

    VastaaPoista
  6. Just lopetin avokadopastan syönnin: ihanaa! Tehtiin tätä kahdestaan kaksivuotiaan pojan kanssa ja hänelle maistuu myös. Kiitos!

    VastaaPoista
  7. Kati: Hauskaa, että maistui ja ihanaa, että apukokkikin oli mukana ;) Meillä tästä pastasta on ehtinyt tulla vakiohitti, se kun on niin hyvää ja helppoa tehdä.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...