perjantai 21. syyskuuta 2012

Rapeat kanatikut

Meillä ei syödä juuri lainkaan kanaa, johtuen lähinnä mun ällötyksestä niin kaupan kanatarjontaan kuin koko lihatalousbisnekseen. Lapset kuitenkin kanasta tykkäävät ja niinpä päätin kokeilla rapsakoiden kanatikkujen tekemistä. Kun kerroin pojille, että meillä syödään päivälliseksi nugetteja ja ranskalaisia, sain osakseni hämmästeleviä katseita ja epämääräistä nurinaa mun duunikiireistä ja vähäisestä ajasta. Onneksi vastaanotto oli kuitenkin toinen, kun pöydässä odottivat kanatikut ja juuresranut herkkumajon kanssa. Hämmästyksekseni itsekin tykkäsin kanoista ja mietin, että seuraavaksi niitä voisi kokeilla thaisalaatin ja makean chilikastikkeen kanssa.

RAPEAT KANATIKUT

paksuja broilerin rintafileitä
vehnäjauhoja
kananmunaa
korppujauhoja
hapankorppuja
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
chiliä

Leikkaa broilerinrintafileet pitkittäin (yhdestä fileestä tulee noin neljä tikkua).Ota kolme kulhoa / lautasta, laita yhteen niistä vehnäjauhot ja sekoita mukaan ripaus mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta ja chiliä. Laita yhteen kulhoon kananmunat (mulla meni kaksi kananmunaa kolmen fileen tikkuihin) ja riko niiden rakenne. Murskaa muutama hapankorppu pieneksi murskaksi (itse nuijin pakastepussissa murusiksi, jätin tarkoituksella muutamia sattumia, että tuli rapeutta) ja laita hapankorppumurska ja korppujauhot yhteen kulhoon. Ota kanapalat, kieritä ensin vehnäjauho-mauste-seoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa (oikein kunnolla, niin että jää kunnon kerros lihan pintaaan). Paista kanatikut pannulla kypsiksi (ei kannata paistaa täydellä teholla, ettei pinta pala ennen lihan kypsymistä). Rouskuttele ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...