lauantai 7. tammikuuta 2012

Ryppyperunat ja aioli


Ryppyperunat, papas arrugadas. Yksinkertainen, mutta ah niin loistava tapasherkku. Uudenvuodentapasbuffaan tehtiin lisäksi myös ihanaa aiolia, aivan täydellinen combo.

RYPPYPERUNAT

puikulaisia suht pieniä perunoita hyvin pestynä
paljon merisuolaa

Laita hyvin pestyt perunat kylmään veteen kattilaan, lisää reilusti karkeaa merisuolaa (mä laitoin reiluun kiloon perunoita 7-8 rkl suolaa), laita perunat kiehumaan. Keitä kypsiksi, kaada valtaosa vedestä pois, jätä noin desi kattilan pohjalle ja anna perunoiden muhia liedellä niin kauan, että loput vedestä on haihtunut (kannattaa sekoitella perunoita välillä).

AIOLI

majoneesia
valkosipulia
lime- tai sitruunamehua
chili explotionia

Sekoittele aineet, anna maustua jääkaapissa hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...