torstai 5. tammikuuta 2012

Paahdettu bataatti punasipulin, pinjansiementen ja fetajuuston kera

Salteado de Batatas. Tämä oli ensikerta kokeilu yllätyslahjaksi saamastani tapas-kirjasta. Maku oli loistava, mutta tapaspöytään mielestäni tämä oli ehkä turhan raskas, mä kun tykkään enemmän sellaisista pikku napsuista. Mutta tämä toimii loistavana lisukkeena tai vaikka yksittäisenä ruokanakin.

SALTEADO DE BATATAS / PAAHDETTU BATAATTI PUNASIPULIN, PINJANSIEMENTEN JA FETAJUUSTON KERA

3 suurta bataattia kuorittuna
oliiviöljyä
valkosipulia
merisuolaa
mustapippuria
punasipulia
reilu rkl paahdettuja pinjansiemeniä
100g fetajuustoa (olisi voinut olla enemmänkin)

Pilko bataatit viipaleiksi, laita uunivuokaan ja ripottele päälle reilusti öljyä, hieman valkosipulia, mustapippuria ja suolaa. Paahda 200 asteisessa uunissa noin tunti (siihen asti kun bataatit ovat pehmeitä). Sekoittele välillä, etteivät bataatit pala. Lohko punasipulit ja laita uunivuokaan, mausta öljyllä, valkosipulilla, pippurilla ja suolalla. Paahda uunin pohjalla noin 20 min. Kun bataatit ja sipulit ovat valmiit, nostele ne isolle paistinpannulle (voi tehdä myös kahdessa erässä), paista hetki, kunnes bataatit alkavat murentua. Murustele sekaan feta ja paahdetut pinjansiemenet, anna juuston hieman sulaa, tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...