sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Lihapullaspagetti


Mä olen pitkään metsästänyt täydellisen lihapullaspagetin ohjetta. Marinara- eli tomaattikastike on ollut jo hallussa, mutta siihen sopivat italialaiset lihapullat on ollut hakusessa. Nyt löysin ihanasta Keittiö Piemonten sydämessä -blogista Kaunottaren ja Kulkurin lihapullaspagetin, jota makuhermoja kutkuttavan blogauksen jälkeen oli pakko kokeilla. Kastikkeena ajattelin käyttää Sopranos keittiössä -kirjan marinarakastiketta, mutta tarkemman tutkiskelun jälkeen se olikin aika yhteneväinen Sitruunaisen ohjeen kanssa. Tämä kastike muuten toimii ilman lihapulliakin vegeversiona esim. tuorepastan kanssa tai pizzojen pohjana.

Täytyy pyytää anteeksi järkkyjä kuvia, oli tarkoitus ottaa annoskuvat, mutta ruoka tuoksui niin huumaavalle, että oli kiire maistamaan ja kuvaus unohtui. Pitää kuitenkin vakuuttaa, että kamalista kuvista huolimatta lihapullaspagetti oli mahtavaa!


LIHAPULLASPAGETTI (jättiohje, riittää kepeästi kuudelle)

500g jauhelihaa
100g murennettua vaaleaa leipää
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
50g parmesaania
50g pecorinoa
3 kananmunaa
muskottipähkinää
suolaa ja pippuria
(alkuperäisessä ohjeessa 3 rkl persiljasilppua, multa unohtui)

kastike:
3 valkosipulinkynttä
reilusti tuoretta basilikaa
oliiviöljyä reilu luraus
1kg tomaattimurskaa / kaltattuja tomaatteja
suolaa

500g täysjyväspagettia

Sekoita lihapulla-ainekset ja anna maustua viileässä ainakin tunnin ajan. Sen jälkeen pyörittele pieniä pullia (mulla tuli ½kg jauhelihasta 50 kpl). Sitruunaisella on yksityiskohtaisemmat ohjeet lihapullien tekoon. Tämän osion voi tehdä vaikka aamulla valmiiksi, jos meinaa lihapullaspagettia arkipäivälliseksi. (Ja varoitus tässä kohtaa, lihapullataikina tuoksuu jo tässä vaiheessa taivaalliselta, teki mieli syödä jo raakana ;))

Aloita kastikkeen teko kuullottamalla puolitettuja valkosipulinkynsiä öljyssä isolla pannulla (itse asiassa mulla oli kaksi pannua käytössä). Painele välillä valkosipulia kauhan kuperalla puolella, kunnes se on kullanväristä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja suolaa ripaus, anna kiehahtaa. Asettele lihapullat varovasti kastikkeeseen (ei saa olla kylki kyljessä), anna porista liedellä puolisen tuntia. Lopuksi mausta basilikalla, sekoita joukkoon keitetty spagetti ja nauti!

5 kommenttia:

  1. Ekan kuvan auetessa silmieni eteen ajattelin että voi vitsi, miten herkullisen kuvan sait aikaan! Siinä ei ole kertakaikkiaan mitään järkkyä! Hyvä kun maistui sullekin: giallozafferanon sivujahan pullista on kiittäminen. Kauhee nälkä näistä kuvista vaikka just aamupalan hotkasin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sitruunainen, sun ihanan Italia-fiilistelyn jälkeen nämä pullakuvat tuntui niin räpellykseltä ;) Mutta ihanaa oli, just lämmitän lounaaksi spagetinrippeitä, jälleen ihana tuoksu valtaa keittiön!

    VastaaPoista
  3. Kaunottaren ja kulkurin lihapullaspahettia minäkin teen, jos lihapullaspagettia kokkaan :D

    Käyppä kurkkaamassa blogiani, sieltä löydät jotain sinulle osoitettua!

    VastaaPoista
  4. Tänne oli taas ilmestynyt kiinnostavia reseptejä sitten viime käynnin, kivaa! Kauppalistan parissa juuri pähkäilin, mutta eipä tartte pähkäillä enää, kiitos. Lihapullaspaghetti, vihreä currykastike ja pannari ovat nyt tämän ja huomisen päivän ruokalistalla ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Hanna, nyt miettimään tunnustuksia..

    Ja minutes, hauskaa, että mieluisia reseptejä löytyi! Lisää on luvassa jahka ehdin kirjaamaan niitä ylös ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...