sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Lihamureke


Syysmyrsky, sateet ja kylmyys vaatii seurakseen kunnon tuhtia ruokaa. Tänään uunissa kypsyikin kasariherkku lihamureke, joka sai seurakseen perunamuussia ja tomaatti-mozzarellasalaattia. Mureke on näitä mun "ei tullutkaan takkia, tulikin liivi"-reseptejä, siitä tulee liki joka kerta erilaista. Tällä kerralla mureketta maustoi oregano ja *yllätys, yllätys* vuohenjuusto ;)

LIHAMUREKE

korppujauhoja
pussi sipulikeittoa
2-3 kananmunaa
tilkka vettä
maustepippuria
valkopippuria
paprikajauhetta
oreganoa
800g vähärasvaista jauhelihaa
vuohenjuustoa

Anna korppujauhon, sipulikeiton, kananmunien ja vesitilkan turvota hetki kulhossa. Lisää sekaan huoneenlämpöinen jauheliha, sekoita huolella. Ota 3/4 jauhelihasta, muotoile murekkeen pohjaosa reunoineen. Pilko vuohenjuusto murekkeen päälle ja tee lopusta mureketaikinasta kansi. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

1 kommentti:

  1. Meilläkin oli tänään lihamureketta, miehen kokkaamaa ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...