Kylmyys saa kaipaamaan tuhtia ruokaa. Espanjalainen munakas on tapaspöydän suosikkeja, tosin en ikinä onnistu tekemään sitä täysin autenttisesti. Tässä kuitenkin yksi versio, joka uppoaa niin tapaspöydän lisukkeena kuin vaikka iltapalanakin.
ESPANJALAINEN MUNAKAS
keitettyjä perunoita pieniksi kuutioiksi paloiteltuna
1-2 isoa sipulia pilkottuna
(jos haluaa lihaisan version, niin kinkkusuikaleita)
6 raakaa kananmunaa kevyesti vatkattuna
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
Paista perunoita ja sipulia (+ kinkkusuikaleita) hetki pannulla. Riko kananmunat kulhoon ja lisää suola sekä pippuri. Kaada seos pannulle perunaseoksen päälle. Sekoita kevyesti. Kypsennä miedolla lämmöllä. Paista munakas molemmilta puolilta, kumoa munakas lautasen avulla. Paista toinen puoli ja valuta tarjoilulautaselle. Munakkaan voit tarjota sekä kylmänä että lämpöisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti