maanantai 25. kesäkuuta 2012

Nauhapastaa rapujen, tomaattien ja basilikan kanssa

katkarapupasta 


Kuten jo aiemmissa blogauksissa kerroin, olen mukana Ruoka.fin Keittokirjat testissä -blogissa ja sain tällä kertaa arvioitavakseni Mirelle Guilianon Ranskattaret eivät liho -kirjan. Ennakkoon suhtauduin kirjaan hieman tsoukilla, ajattelin sen olevan yksi laihdutushöppäopuksista, mutta jouduinkin muuttamaan mielipidettäni reseptejä tutkiessani. Siellä oli kelpo ohjeita, joita varmasti kokeilen useampiakin, tässä yksi nopea ja herkullinen rapupasta.

NAUHAPASTAA RAPUJEN, TOMAATTIEN JA BASILIKAN KANSSA

360g nauhapastaa
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 murskattua valkosipulinkynttä
hyppysellinen punaisia chilihiutaleita
450g kuorittuja katkarapuja
1 1/4dl kuivaa valkoviiniä
tölkki kuutioituja tomaatteja
1 1/4dl silputtua basilikaa
suolaa
mustapippuria

Kiehauta kattilallinen suolalla maustettua vettä, keitä pasta al denteksi. Sulata voi ja oliiviöljy pannussa, lisää valkosipuli ja chilihiutaleet, ruskista minuutti. Lisää ravut pannulle ja ruskista niitä muutama minuutti, kunnes ne alkavat muuttua vaaleanpunaisiksi. Lisää pannuun valkoviini ja anna kiehua hiljalleen noin minuutin ajan. Lisää tomaatit ja niiden mehu ja kypsennä 4-6 minuuttia, kunnes seos hieman paksuuntuu. Valuta pasta ja lisää se pannulle basilikan kanssa. Sekoita ja mausta maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...