keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Juhannusmenu

Tällä hetkellä pää suhisee juhannusjuhlan ruokavaihtoehtoja ja siksi ajattelinkin listata hyviä ideoita juhlapöytään. Grillaus, pikku suolaiset ja kesäiset herkut kuuluvat ehdottomasti juhannusviikonlopun menuun.

Uusien perunoiden ja savukalan kanssa sopii loistavasti katkaraputahna, joka meidän pöydässä on perinteisesti myös juhannuksena. Grillissä paistuu tänä vuonna karitsa, mutta varmasti myös jossain välissä ihanat rapuvartaat. Ja tietenkin makkara, joka saa seurakseen herkullisen perunasalaatin. Salaatteja tulee varmasti tehtyä useampiakin, kevyenä lounaana toimii ihana avokado-parmankinkkusalaatti (joka kuvassa on tarjolla hyvän leivän ja tsatsikin kanssa). Ruokien kanssa (ja kaikissa muissakin väleissä) pikkusuolaisena toimii focaccia tai fetapinaattipiiras. Jälkiruuaksi sopii raikas limejuustokakku ja tietysti mansikat vaniljavaahdon kera.

Näiden lisäksi tai niiden sijaan (vielä siis menun kehittely käynnissä) tänä juhannuksena katan pöytään grillattua karitsan karetta, minttutsatsikia, grillattuja punajuuria ja raparperipavlovaa. Näiden ohjeet postaan sitten myöhemmin.

Ihanaa juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...