tiistai 12. kesäkuuta 2012

Paprikatahna

Joskus on hassua, miten joku ruoka liittyy tosi vahvasti johonkin tilanteeseen, tunteeseen, paikkaan, biisiin tai ihmiseen. Mulle paellasta tulee aina mieleen Oulu, vuohenjuustopastasta yksi mennyt ihmissuhde, inkiväärisistä kalanyyteistä vanha duunipaikka. Tämä paprikatahna on mulle yhtä kuin ystäväni Anna ja PMMP. Tahnan resepti on Annalta, olen sitä hänen luonaan ensimmäistä kertaa syönyt ja Annan kanssa on tapahtunut paljonkin kummallisia asioita PMMP:n raikuessa taustalla (ja ikävä kyllä usein myös meidän laulamana ;)). Nyt kun tein tahnaa mulle ja poikasille, siinä suristellessani alkoi radiosta soimaan PMMP:n Heliumpallo. Nauratti.

En tiedä ottiko äskeisestä sepustuksestani mitään tolkkua, mutta kyse on siis helposta ja hyvästä paprikatahnasta, joka mielestäni parhaiten toimii ruisleivän ja kurkun kera. Tein tahnaa myös Käpylän Kyläjuhlille, joissa se toimi leivänpäällisen lisäksi myös falafelien kumppanina. Tahnaa voi tehdä kerralla myös isomman erän, se säilyy jääkaapissa useamman päivän. Ja vaikka tahna onkin hyvä säilyttää jääkaapissa, on se myös loistava piknik- tai festarilisuke, sillä se ei pilaannu ihan hetkessä. Ja tahnan annosteluun (kuten ehkä alla olevasta kuvasta huomaa) toimii PMMP:n joskus heittämä, sen jälkeen itse ahkerasti viljelemä laini "parempi överit kuin vajarit".


PAPRIKATAHNA

2-3 paprikaa
2-5 valkosipulinkynttä
100g gashewpähkinöitä
valkoviinietikkaa
suolaa

Laita gashewpähkinät likoamaan veteen noin vartiksi. Paahda puolitetut paprikat ja valkosipulinkynnet uunissa (n. 200 astetta kymmenisen minuuttia).  Kaada pähkinöistä vesi pois, lisää joukkoon paahdetut paprikat ja valkosipulit, soseuta sauvasekoittimella. Mausta lirauksella etikkaa ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...