Minua pyydettiin mukaan uuden Ruoka.fi-sivuston keittokirjablogiin, jossa erilaiset ruokabloggaajat testailevat keittokirjoja. Minulle tuli ensimmäiseksi testikirjaksi Anna ja Fanny Bergenströmin Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla -kirja. Kirja lumosi heti alkuun kuvilla ja tunnelmallaan, kuvien värimaailma ja kirjassa esitellyt raaka-aineet veivät minut heti matkalle auringon alle. Tulen varmasti blogaamaan kirjasta useammankin reseptin, mutta tässä alkuun uunituore suosikkini; täydellinen avokadosalaatti.
AVOKADOSALAATTI
parmankinkkuviipaleita (2-3/ syöjä)
erilaisia salaatinlehtiä
avokado
krutonkeja
ruohosipulia
öljyä
Paahda parmankinkkuviipaleita 190-200 asteissa uunissa vajaat kymmenen minuuttia. Revi salaatti pohjaksi, pilko avokado reilun kokoisina paloina joukkoon, murra rapeksi paistunut kinkku sekaan ja ripsuttele krutonkeja päälle. Silppua hieman ruohosipulia joukkoon ja tilkka öljyä. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti