sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Tiikerirapucurry, kanacurry

Tän ruuan prosessi kuvaa hyvin mun ruuanlaittoa ylipäätään. Ensin ihastui Liinan Korianteria -blogissa mainittuihin kevätrulliin ja sitä kautta päädyin Jenssenin kiusaukseen ja lopulta Olivian resepteihin. Ja kuinka ollakaan, kevätrullat vaihtuivat lennosta curryyn. Pakasteesta löytyi boksi tiikerirapuja, jääkaapista pari broikun rintafilettä, joten tein currya molemmista. Kupeeseen leivoittiin vielä naanleipää, sen ohjeen bloggaan seuraavaksi. Aivan mahtavuutta, tosin chilin kanssa kävi vähän köpelösti, kun ropsautin Vietnamin tuliaisena ostettua chilijauhetta ohjeessa mainitun määrän, se olikin sitten vähän länkkäriversiota tuhdimpaa. Mutta hyvin maistui, tiukasta takapotkusta huolimatta.

TIIKERIRAPUCURRY / KANACURRY (4 annosta)

1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
4 rkl rypsiöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
0,5 tl kuminan siemeniä
1 tl korianterin siemeniä
0,5 tl curryjauhetta
0,5tl chilijauhetta
1 tl jauhettua kurkumaa
1 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaatteja
1-1,5 tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl kookoskermaa
250 g raakoja, kuorittuja tiikeriravun pyrstöjä
tai 300-400g broikkua

Pinnalle:
hienonnettua tuoretta korianteria


Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit sekä kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Paista miedolla lämmöllä viisi minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet, mutta älä anna ruskistua. Lisää pannulle huhmaressa jauhetut kuminan ja korianterin siemenet, curryjauhe, chilijauhe, kurkuma ja tomaattipyree. Jatka paistamista viitisen minuuttia. Jos käytät broikkua, lisää ne tässä vaiheessa pannuun ja paista hetki. Lisää kuutioidut tomaatit ja paista pari minuuttia, kunnes seos kiehahtaa. Mausta suolalla ja sokerilla.

Lisää pannulle kookoskerma. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 20–25 minuuttia. Sekoita välillä. Jos kastikkeesta on haihtunut liikaa nestettä, lisää vettä. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja sokerilla. Lisää kastikkeen joukkoon sulatetut tiikeriravun pyrstöt. Anna kypsyä vielä 5–8 minuuttia. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua korianteria. Nauti basmatiriisin ja naanleivän kanssa.

5 kommenttia:

  1. ihana prosessi, ihanan näköinen ruoka :D

    oon ihan rapukoukussa, joten tätä tulee varmaan kokeiltua pian :)

    VastaaPoista
  2. Tein hieman vastaavaa ruokaa viikonloppuna. Tätä täytyy kokeilla.

    terkuin Essi

    VastaaPoista
  3. ehkä se naan meni tosiaan paremmin tän kanssa kun joku mun patonki :)

    VastaaPoista
  4. Maija& Essi, kannattaa kokeilla, oli herkkua.

    Liina, rapukoukussa minäkin, viime kesänä innostuin rapuvartaista (pitäisi löytyä joku blogauskin aiheesta), musta tuntuu että elin puoli kesää niillä, lähti vähän käsistä;) Nyt fiilistelen ensi kuun thaikkulomaa ja tulevia herkkuja, ou jee.

    Aleksi, naan tosiaan sopi tähän hyvin, mutta olisin niin mieluusti väsänyt jonkun sun patongeista. Mutta mä en vaan kykene, musta se on niin haastavaa kaikkine vaivaamisineen ja nostatuksineen. Täytyy vähän kahlata sun ohjeita, josko siellä olisi joku aloittelija versio ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...