torstai 28. tammikuuta 2010

Kasvislasagne

Mä olen lasagnejen ystävä, mutta itse en oikein niitä osaa tehdä. Jokunen aika sitten kokeilin ystäväni Lindan ohjeistuksella jauhelihalasagnea ja nyt törmäsin mielenkiintoiseen kasvisvaihtoehtoon uusimmassa Me Naisissa. Muokkailin vähän reseptiä, näillä määrillä tulee siis peruslassuvuoallinen. Tosin ensi kerralla sekoitan ainakin pinaatin suoraan kastikkeeseen, nyt se tuntui vähän jäävän paakuiksi. Hyvää tästä tuli, upposi lapsillekin mainiosti ja mikä parasta tässä arkisirkuksessa, tää oli suhteellisen nopea valmistaa.

KASVISLASAGNE

Kastike:
3 sipulia
4 porkkanaa
2 tlk tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
2 tl timjamia
2 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
400 g feta- tai salaattijuustoa
300 g pakastepinaattia

noin 10 kpl lasagnelevyjä (käytin pinaattilassulevyjä kuten alakuvasta huomaa)
emmental-juustoraastetta
maitoa

Kuori ja hienonna sipulit ja raasta porkkanat. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota siinä sipulisilppua ja porkkanaraastetta, älä kuitenkaan ruskista. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja puristetut valkosipulinkynnet, mausta timjamilla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua 5-10 minuuttia. Sekoita joukkoon sulatettu pinaatti (alkuperäisessä ohjeessa pinaatti murustellaan fetan tavoin erikseen).

Kasaa ruoka vuokaan niin, että levität pohjalle ohut kerros kasviskastiketta. Lado sen päälle kerros lasagnelevyjä. Lisää taas ohut kerros tomaattikastiketta, ja ripottele sen päälle murustettua fetajuustoa. Lisää taas lasagnelevyjä, kastiketta ja fetaa. Viimeisellä kierroksella ei laiteta enää fetaa, vaan ripotellaan juustoraastetta. Lopuksi valuta maitoa vuoan reunaa pitkin sen verran, että nestepinta nousee näkyviin (älä kaada maitoa juustoraasteen päälle). Paista ruokaa 200 asteessa noin puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...