torstai 4. helmikuuta 2010

Vuohenjuustopasta


Joihin ruokiin liittyy paljon fiilismuistoja. Tää vuohenjuustopasta on yksi niistä (sori hätäinen kuva, mutta tunnelma pöydän ääressä oli vähintäänkin hektinen). Reseptin olen kehitellyt Tallinnassa sijaitsevan Pegasus-ravintolan ihanasta lounaspastasta, jonka nautin eräänä kirpeän kuulaana syysaurinkopäivänä, odottavana ja onnellisena, juuri täydellistä hetkeä eläen. Sen jälkeen olen tehnyt tätä pastaa monesti, muun muassa vieraillessani ystäväni Marfan luona katsomassa hänen pienen pientä esikoistaan, ainekset nappasin kiireessä naapurikaupasta ja ruokin vastasynnyttäneen äidin onnelliseksi. Silloinkin taisi aurinko paistaa.

Pastaa on nautittu myös lohturuokana harmituksessa, aamuyöllä juhlista kotiutuessa semikylmänä suoraan kattilasta sekä lasten kanssa arjen kiireen keskellä sen kummempia fiilistelemättä. Tänään tein pastaa juhlistaakseni ihania ystäviä, niin omiani kuin poikieni. Pöydän ääreen kokoontuikin kaiken kaikkiaan kuusi poikaa (ikähaarukalla 3-10v) ja siamilainen siskoni. Vaikka ulkona olikin pimeää, musta tuntui, että taas paistoi aurinko.

VUOHENJUUSTOPASTA

sipuli
½ prk aurinkokuivattuja tomaatteja paloina
1 pkt kirsikkatomaatteja
1 prk pestoa
pötkö vuohenjuustoa
ruukku basilikaa
1 pss rusettipastaa

Kuullota sipuli pannulla, nakkaa sekaan aurinkokuivatut tomaatit ja puolitetut kirsikkatomaatit, paista hetken aikaan. Sekoita keitetyn pastan sekaan purkki pestoa, paloiteltu vuohenjuusto, silputtu basilika sekä sipuli-aurinkokuivattutomaatti-mössö. Sekoita hyvin, raasta herkkuparmesania päälle ja nauti rakkaudella!

2 kommenttia:

  1. Tää oli maailman ihaninta, siamilainen sisko kiittää vieläkin herkkumakuja muistellen <3

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...