tiistai 26. tammikuuta 2010

Naan-leipä

Edellisessä postauksessa hehkutin ihanaa tiikerirapucurrya, jota tein viikonloppuna. Curryn kanssa teki mieli leipoa leipää, ensin selasin läpi ihanan Aleksin Viva Ciabattaa, mutta usko omiin taitoihin loppui kesken ja lopulta kaivoin omista ohjeista jostain bongaamani naan-leivän ohjeen. Nämä oli yllättän nopeita tehdä ja makukin oli suhteellisen autenttinen, kannattaa testata.

NAAN LEIPÄ

2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl vettä
1 tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl öljyä

Voiteluun:
1 dl sulatettua voita
(valkosipulia?)


Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita kosteat ainekset keskenään ja lisää seos kuiviin aineksiin. Sekoita taikina kulhossa voimakkaasti alustaen. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jatka reipasta alustamista hyvin sitkon aikaansaamiseksi. Jaa taikina pieniksi (alle nyrkin kokoisiksi) paloiksi ja pyörittele ne palloiksi. Anna taikinapallojen levähtää leivinliinalla peitettyinä 10 min.

Litistä taikina kaulimella tai piirakkapulikalla ajellen ohuiksi, soikeiksi leiviksi. Anna leipien levähtää leivinpaperilla peitetyllä pellillä 5 min. Paista 250-asteisessa uunissa n. 5 min. tai kunnes pinta saa väriä. Hyvin alustetut leipäset paistuvat ilmatäytteisiksi palloiksi. Sivele kuumat leivät voiseoksella, pinoa ja peitä ne leivinpaperilla tai liinalla.

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...