MERIROSVOKAKKU
Täytteenä kakussa on kuningatarhilloa ja vaniljalla maustettua kermaa. Koristelun idean nappasin Pirkasta, tosin noita mariannerakeita en saanut pysymään tuossa päällä.
TOMAATTINEN JAUHELIHAPIIRAS
Tämän ohjeen nappasin Marien Sekasopasta, kun etsin nopeasti jotain uutta suolaisen piiraan ohjetta.Piirakasta tuli hyvää, etenkin pohjasta tykkäsin, täytteeseen lisään ensi kerralla vaikkapa fetaa.
Pohja:
125g margariinia
3,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
reilu 1 dl emmentalraastetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmää maitoa
Täyte:
400g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 prk tomaattimurskaa
1/2 tl kuivattua basilikaa tai pari oksaa tuoretta basilikaa silputtuna
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
mustapippuria
ripaus valkopippuria
muutama kierros chili explosion maustesekoitusta
grillimaustetta
7-8 kirsikkatomaattia
2-3 dl emmental-mozzarella juustoraastetta
Munamaito:
3 munaa
1 prk flora ruoka 7 %
1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
Ota liha huoneenlämpöön noin 30 min ennen valmistusta. Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Kuulota sipulia pannulla tilkassa ruokaöljyä. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha ja ruskista ruskeaksi. Lisää mausteet ja murskattu valkosipuli. Sekoita ja nosta liedeltä.
Laita rasva kulhoon ja nypi jauhot joukkoon. Lisää leivinjauhe, suola ja juustoraaste,sekoita. Lisää kylmä maito ja puristele kunnes taikinasta tulee yksi pallo. Älä vaivaa turhaan ettei takina sitkisty. Painele taikina piirasvuokaan (tein tämän 28cm irtopohjavuokaan) Pohjalle ja reunoille. PIstele haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Nosta uunista.
Valuta tomaattimurska kevyesti. Kaada murska pohjan päälle. Lisää paistettu ja maustettu jauheliha, ripottele pinnalle noin 1 dl juustoraastetta ja persiljasilppua, sekoita kevyesti puuhaarukalla.
Riko kulhoon munat ja lisää flora ruoka ja maito. Mausta pippurilla, suolalla ja paprikajauheella, vatkaa kevyesti sekaisin. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele loput juustoraasteesta pintaan. Leikkaa tomaatit puoliksi ja pistele pinnalle. Silppua hieman persiljaa koristeeksi. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 25 min tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä. (kiertoilmauunissa 150 asteessa, alatasolla 25 min) . Anna jäähtyä ja vetäytyä hetken. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Näiden herkkujen lisäksi tein tosiaan juustokierrerullia, niiden kuvaa ja reseptiä luvassa myöhemmin. Nyt ulos ihmettelemään talven ensimmäistä lumituiskua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti