Isänpäiväkakun viimeisiä rippeitä herkutellessa on kai aika kirjata kakun resepti talteen. Eli tarkoitus oli opetella moussekakkujen tekoa ja hain liudan reseptejä eri blogeista (mm. Canelian keittiössä ja Makupaloja). Yhdistelin niitä fiilispohjalta ja tulos oli ihan ok, muiden syöjien mielestä hyvä. Mulla itselläni oli odotukset vähän toiset, mutta oikein raikas ja herkullinen kakku loppuen lopuksi oli.
pohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte
5 dl flora vispiä
1 dl fariinisokeria
200g sitruunatuorejuustoa
300g mansikoita
5 liivatelehteä
Pohjan tein perus kääretorttupohjan tapaan, kippasin valmiin pohjan sokeroidulle leivinpaperille ja kun jäähtyi hetken, niin leikkasin irtopohjavuoan kokoisen palan. Täytteen teon aloitin vispin vatkaamisesta löysäksi vaahdoksi, sitten pehmitetty sitruunatuorejuusto sekaan, vähän muussatut sulatetut mansikat ja fariinisokeri. Tähän sekoitin liivatteet (ohje liivatepussissa) ja kippasin koko komeuden vuokaan kakkupohjan päälle. Jääkaapissa yön yli, aikataulukysymys, muutama tunti olisi varmasti riittänyt. Koristelin suklaalastuilla ja ananaskirsikalla. Maistui ja maistuu edelleen muutaman päivän jälkeen tosi hyvältä.
Tämäpä kakku kuulostaakin herkulliselta :)
VastaaPoistaKiitos, herkullista se olikin, kannattaa kokeilla!
VastaaPoista