maanantai 2. heinäkuuta 2012

Saganaki

Mä rakastan erilaisia juustoja ja kesällä tulee grillattua paljon esim. halloumia. Kreikan matkoilta on jäänyt himo myös saganakiin, jota teinkin tässä eräänä päivänä. Ostin siis kaupasta oikeaa saganaki-juustoa, mutta kuulemma sama toimii emmentaltyyppisillä ja miksei fetallakin.

SAGANAKI

1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
mustapippuria
200g saganakijuustoa

Riko muna kulhoon ja sekoita rakenne rikki, laita pienesti pippurilla maustetut vehnäjauhot lautaselle. Leikkaa juusto paksuihin siivuihin, pyörittele kananmunassa ja sitten reilusti vehnäjauhoissa. Paista pannulla ja tarjoile sitruuna- / limesiivujen kanssa. Herkkua!

5 kommenttia:

  1. Saganaki on meikäläisenkin herkkua! Mistä kaupasta löysit saganakia?

    VastaaPoista
  2. Löysin etsinnän jälkeen saganakia suosikkikaupastani Mustasta Pekasta (siis K-supermarket), luulisin että löytyy isommista marketeista. Oli tosi herkkua!

    VastaaPoista
  3. Ihana grilliherkku :) pitää laittaa mieleen loppukesän grillailuja varten.

    VastaaPoista
  4. Joo, kannattaa. Mä ajattelin seuraavaksi kokeilla, miten toi leivitys toimisi jonkun muun juuston kanssa, sulaako feta liikaa tai toimisiko tosiaan joku emmentaltyyppinen noin.

    VastaaPoista
  5. Mä friteeran usein fetaa. Sellaista aitoa kreikkalaista tms mikä siis on sellainen "levy". Toimii erinomaisesti. Teen kyllä silloin tuplaleiviyksen, eli kieritän eka vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja sit vielä korppujauhoissa, eiole sulanut ainakaan tulla tavalla tehdessä.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...