tiistai 24. heinäkuuta 2012

Loma ulkoruokinnassa

 Lauran Tähti on viettänyt hiljaiseloa loman ajan, vaikka herkullista ruokaa on tullut kokattua ja syötyä koko ajan. Pääasiassa lomaa on vietetty ulkoruokinnassa, joko ravintoloissa tai pihagrillin ääressä. Ikävä kyllä mun luuri lagasi kesken loman ja samalla katosi kaikki kuvamateriaali, eli kaikkia ihania herkkuja en pääse teille jakamaan, mutta tässä muutamia.

Chiclingin Hanna kutsui mut maistelemaan Maxillin salaatteja kesän alussa ja kävinkin paikalla ystäväni Eevan kanssa. Testasimme sekä vuohenjuusto- että rapusalaatit ja niistä voiton vei kekseliäs vuohenjuustosalde, jossa oli ihania vuohenjuustofilonyyttejä, parsaa, manteleita, jne.. Kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa.
Loman aikana tein useammankin retken Tallinnaan, jossa nykyisin asustelee ystäväni Anna. Viime retkellä söin uudessa suosikkiravintolassani Aedissa mm. taivaallista kurkku-minttukeittoa, Clayhillsissä loistoburgerin ja tietenkin Viro-retkien vakioherkkuja lettuja Kompressorissa. Mahti-iltoja jatkettiin Must Puudelissa, Hell Huntissa ja milli mallikkaita tarjoavassa Valli Baarissa.
Kotigrillissä loman aikana on paistunut rapuvartaat, bataattisiivut (taivaallisia!), saganaki ja samaan tapaan toteutettu feta, klassikkohalloumi ja tietysti eri tyyppiset lihat ja makkarat. Päiväkaffeilla herkuteltiin muurikkaletuilla, pavlovalla ja mutakakulla. Yritän kaivaan koneenkätköistä vielä kuvia, josko jonkun uuden herkun saisi postattua. Ihanaa kesää!

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Oi, Laura, Laura, kiitos ihanista herkkuresepteistä. Ulkoruokinta-juttusi johdosta löysin hauskan kirjan, Baarimiehen Tallinna. Lähden Sofi Oksasen kirjanjulkistamistilaisuuteen 30.8. ja meinaan käydä ainakin Kompressorissa, Hell Huntissa ja Valli Baarissa.http://www.tuglas.fi/index.php?id=1235, terkuin Anneli

    VastaaPoista
  3. Hei, ihan mahtava kirjalöytö, pitääkin ottaa lukuun. Ja hyvät suunnitelmat, Kompressorin letut kannattaa testata (siellä ei muuten käy kuin käteinen, joten se kannattaa muistaa, tosin kovin montaa euroa ei siellä tarvi vaikka söisi sekä suolaisen että makean) ja omituinen, vähän kaurismäkeläinen Vallibaar pitää kokea (se milli mallikas on siis snapsi vodkasta, teguilasta ja tabascosta, ihan kamalaa, mutta kokeiltava sekin ;)). HellHuntissa en ole koskaan syönyt, mutta kuulemma sieltäkin saa oikein hyvää baariruokaa. Ja tosiaan sitä Kompressoria vastapäätä olevaa Von Krahlin Aedia suosittelen, aivan ihanaa ruokaa (on rankattu eri mestoissa Tallinnan parhaaksi) ja älyttömän huokeaa (todellla pitkän kaavan dinneri kaikki herkkuineen ja viineineen noin 30€). Hauskaa kirjajulkkaria ja leffaensi-iltaa Tallinnassa!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...