tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kuskusherkku

Kuskus (tai couscous) on musta ihanaa, mutta usein se jää turhan kuivaksi ja jotenkin nihkeäksi. Useimmiten käytän kuskusta salaatissa (tää kanasalaatti on yksi mun suosikeista) tai sitten vakio kanamössössäni. Nyt halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta ja testata saanko kuskusista aikaiseksi jotain muhevaa. Resepti syntyi lennossa ja viimeisin ainesosa (sitruunapesto, josta hetki sitten tein pastaa) oli alunperin tarkoitettu ihan muuhun, mutta sopi loistavasti kuskusta mehevöittämään. Tein kuskusin lisukkeeksi, mutta syödessäni tajusin, että se toimii hyvin yksinäänkin pikaisena herkkuna.

KUSKUSHERKKU

4dl vettä
4dl kuskusia
kasvisliemikuutio
2 tomaattia
yrttejä (basilika, oregano, timjami,..)
2 rkl turkkilaista jugurttia
1 rkl sitruunapestoa
mustapippuria
1/2 vs kynsi
suolaa
öljyä

Keitä vesi+kasvisliemi, lisää kuskussuurimot kattilaan ja sekoittele ja keitä kuskusit kypsiksi (tarpeen vaatiessa lisää tarpeen vaatiessa vettä). Lisää kattilaan pieneksi kuutioidut tomaatit, turkkilainen jugu, mausteet, yrtit ja sitruunapesto. (tähän sopisi myös esim feta, kikherneet, jne) Sekoittele ja nauti.

2 kommenttia:

  1. kiitos tästä reseptistä!
    vaimo puheli että voisin tehdä jotain couscous-ruokaa taas ja en ole ollut kovin tyytyväinen aiempiin tekeleisiini niin reseptejä etsiessäni päädyin tähän (+ lisäsin vielä kanasuikaleita että sai kokonaisen ruoan aikaiseksi) ja oikein hyvin maistui kummallekin! Resepti menee talteen. :) Hyvää syksynjatkoa sinne suuntaan!

    VastaaPoista
  2. Hauskaa, kun laitoit kommenttia ja hienoa kuulla, että kuskusherkku maistui! Jos tykkäätte kanan ja kuskusin yhdistelmästä, niin kannattaa kokeilla myös tätä http://laurantahti.blogspot.fi/2010/05/kana-kuskusherkku.html, kuva ei yhtään anna oikeutta ruuan maulle. Ihanaa syksyn jatkoa myös sinne!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...