tiistai 11. toukokuuta 2010

Kana-kuskusherkku

Kiirettä pukkaa, arki on yhtä juoksua ja illat täyttyy kaikenlaisista kevätkarkeloista. Keittiössä ei oikein ehdi kuin kääntymään ja ideatkin on jotenkin vähissä, onkohan tämä jotain kokin kevätväsymystä vai mitä. No yhtenä kiireisenä iltana oli taas pakko keksiä kaappien kätköistä jotain pikaruokaa pesueelle ja muistin kerran mökillä grillausövereissä muurikkapannulla väsätyn kana-kuskusherkun. Tässä olennaista ovat mausteet, reilusti valkosipulia ja yrttejä (mieluiten tuoreita). Ja tietty valmistusaika, alle puoli tuntia ja ruoka on jo lautasella.

KANA-KUSKUSHERKKU

broileria
sipulia
valkosipulia
paprikaa
oliiveja
säilykeherkkusieniä
kanaliemi
rosmariinia
timjamia
suolaa
mustapippuria

täysjyväkuskusia

Paista kanat pannulla kypsiksi, lisää sipuli, valkosipuli ja paloiteltu paprika. Kaada joukkoon pieni purkki säilykeherkkareita ja noin puolet liemestä. Lisää hieman vettä ja kanaliemi kuutio, anna porista hetki. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla. Tarjoile täysjyväkuskusin kanssa.

1 kommentti:

  1. No niin, kiitos! Tätä mä tarkoitin, ei muutkaan keksi mitään ja meillä ei oo syöty kuskusia ikuisuukiin -mutta huomennapa syödään. Saatan ehkä jopa olla niin villi ja kokeilla noiden kanojen tilalla soija-paloja, joita juuri ostin kaupasta. Näyttivät epäilyttäviltä, mutta jos niille kuitenkin antaisi mahdollisuuden...

    Palaamme,

    M.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...