maanantai 3. toukokuuta 2010

Sopranospitsa

Vapun jälkeinen elämä ei oikein nyt ota alkaakseen, vieläkin on vähän mässy olo. Sopranospitsa (nimi tulee siitä, että resepti on Sopranos-keittokirjasta) on ykköshyvää tähän olotilaan, toimii myös muutenkin ;) Kurjaa tässä juustoihanuudessa on vaan tuo valmistusaika, kaikkine taikinankohotuksineen pitsan parissa vierähtää useita tunteja. Mutta onneksi vain pieni osa siitä on aktiivista tekoaikaa, taikinan kohotessa voi lepuuttaa väsynyttä olemustaa sohvanpohjalla.

SOPRANOSPITSA (pellillinen)

25g hiivaa
3 1/4 dl kädenlämpöistä vettä
8½-9½ dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa

kastike:
n. 900g kaltattuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
1-2 silputtua valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
4 revittyä basilikanlehteä

täyte:
350g ohueksi viipaloitua mozzarellaa
1 1/4 dl vastaraastettua pecorinoa tai parmesan
oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Yhdistä kulhossa jauhot ja suola, lisää hiivaseos ja sekoita, kunnes taikina on pehmeää. Kumoa taikina kevyesti jauhoitetulle alustalle ja vaivaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Lisää tarpeen vaatiessa jauhoja.

Öljyä iso kulho kevyesti. Siirrä taikina kulhoon, kääntele niin, että molemmat puolet on öljyssä. Peitä kulho muovikelmulla, pane kulho lämpimään, vedottomaan paikkaan ja anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 1½ tuntia. Sivele uunipelti öljyllä, painele taikina pellille litteäksi levyksi. Peitä pelti muovikelmulla ja anna kohota noin tunti.

Tee sillä aikaa kastike yhdistämällä pannussa tomaatit, valkosipuli, öljy ja suolaa maun mukaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen porista hiljalleen, kunnes se on sakeaa, noin 15-20 minuuttia. Sekoittele välillä, lisää lopuksi basilika. Anna kastikkeen jäähtyä.

Painele kohonneeseen pitsapohjaan sormella koloja parin sentin välein. Levitä kastike pohjan päälle ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää sen jälkeen juustoviipaleet pitsan päälle, ripottele juustoraaste ja ripsuttele vielä vähän oliiviöljyä. Paista noin viisi minuuttia. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...