sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Tom Yam

Mä olen ihan laiminlyönyt koko blogaamisen ja tänään mun ihana ystävä jo soittikin, että voisitko pikku hiljaa päivittää Tähteä, jotta saisi jotain uutta kokattavaa. Kiitos muistutuksesta, lupaan ryhdistäytyä ;) Tää kevät vaan on ollut aikamoista sutinaa, pitää säpistä kaikenlaista ja lisääntyvä valo ja lämpö saa ihmisen ihan sekaisin. Viikonloppuna en millään jaksanut keskittyä ruuanlaittoon, piha kutsui puoleensa kuopsuttamaan. Ja koska kaapitkin olivat aika tyhjillään, kiitos kaikenmaailman lakkojen, oli pakko rapsia kasaan mitä irti sai. Onneksi kaapista löytyy aina perusthaikkuvalmius, joten lauantaina herkuteltiin ihanalla Tom Yamilla ja Tom Kha Gailla.

TOM YAM TALAY / GAI

3 dl vettä
kanaliemikuutio
200-300g rapuja / kanaa
pala galangalia
sitruunaruoho
2-3 kaffirlimen lehtiä (pakastettuja)
shalottisipuli
1-2 chili
1-2 kevätsipuli
tomaatti
sieniä
korianteria
1 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
1rkl limemehua

Pilko ensin ainekset; sitruunaruoho muutaman sentin mittaisiksi viistoreunaisiksi paloiksi, galangal siivuiksi, shalottisipuli puoliksi ja litistä sitten veitsen lappeella, tomaatti lohkoiksi, kevätsipuli ensin pystyleikkaus, sitten parin sentin paloiksi.

Keitä vesi, lisää liemikuutio, anna kiehahtaa. Lisää sitten paloiteltu sitruunaruoho, galangal, shalottisipuli ja sienet. Revi mukaan kaffilimen lehtiä (ei keskiruotoa), keitä minuutti. Lisää kana / ravut, keitä hetki, lisää kalaliemi, keitä hetki, lisää sokeri, keitä kunnes kana on valkoista tai muutama minuutti jos teet ravuista. Lisää sitten chili, tomaattilohkot, paloiteltu kevätsipuli ja korianteri, keitä ihan nopeasti, lisää limemehu ja nauti!

Tom Yamin reseptin sain pari kuukautta sitten Koh Lantalta, jossa Luukaksen kanssa kokkailtiin päivä kokkikoulussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...