Ihanaa, reilun viikon päästä ollaan Aasian auringon alla! Ennen sitä pitää kuitenkin vähän fiilistellä tulevaa ja virittää makunystyrät asemiin. Kun jääkaapista löytyi purkkitolkulla erilaisia tahnoja ja pakkasesta rapuja, oli rapucurry aika selvä valinta. Tämä oli uusi tuttavuus, aiemmin olen tehnyt enemmän intiahenkistä rapucurrya. Ihanaa tuli, eikä vähiten tuon Vii Voanista nappaamani tahnan ansiosta (kuva tuolla alempana).
THAIMAALAINEN RAPUCURRY
300-400 g jättikatkiksia
400 ml kookosmaitoa
4 tl vihreää currytahnaa
puolikas kurkku ohuina tikkuina siemenet poistettuna
3-4 kaffirlimen lehteä
basilikaa
2 rkl kalakastiketta
limemehua
Kuumenna vähän öljyä pannussa ja laita currytahna kuumenemaan pannulle. Kun tahna hieman kuplii, lisää raput ja kääntele niitä hetki, että alkavat punertua. Lisää kurkkutikut ja silputut kaffirlimen lehdet, kääntele pari kertaa ja kaada kookosmaito sekaan. Anna porista pieni hetki, lisää revityt basilikanlehdet, mausta kalakastikkeella ja limemehulla. Tarjoile kupeeseen jasmiiniriisiä ja nauti hyvässä seurassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti