sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Lasagne

Olen huomannut, että mulla on aika paljon aukkoja ns. perusruokien suhteen. On liuta normiruokia, mitä en ole koskaan tehnyt, näistä yksi on lasagne. Ystäväni Linda (juuri se samainen fajitas-mestari, jonka olen aiemminkin maininnut) tekee superhyvää lasagnea, josta meidän pojat jaksavat haaveilla. Nyt päätinkin itse tehdä elämäni ensimmäistä kertaa lasagnea, Lindan ohjetta muistellen. Ihan yhtä hyvää ei tullut (muistin Lindan juustokastikkeen salaisuuden, koskenlaskija-juuston, vasta siinä vaiheessa, kun lasagne paistui uunissa), mutta hyvin kelpasi ja tulee varmasti tehtyä uudestaankin.

LASAGNE

jauhelihakastike:
400-500g kevyt jauhelihaa
2 sipulia
500g tomaattimurskaa
vettä
oreganoa
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta

juustokastike:
½ dl margariinia
1dl vehnäjauhoja
1l maitoa
200g juustoraastetta
( 1pkt koskenlaskijajuustoa)
timjamia
jauhettua muskottipähkinää

lasagnelevyjä (itse testasin pinaattilasagnelevyt)

Kuullota sipulit ja paista jauheliha. Lisää sekaan tomaattimurska, mausteet ja vesi, anna porista n. 20 min. Kuumenna juokseva margariini, sekoita joukkoon jauhot ja lisää puolet maidosta. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Lisää loput maidosta, mausteet ja juustoraaste. Asettele kerroksittain jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta niin, että pinnalle jää juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraaste, paista 200 asteessa vajaa tunti, anna vetäytyä 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. :) Ihanaa löytää kehuja omista (välillä onnetomista) kokkailuista täältä sun ihanasta blogista. :)
    Mä en itse asiassa ole laittanut sitä koskenlaskijaa lasagneen mitenkään aina, vaan vaihtelen juustoja fiiliksen mukaan. Kaikki vanhat juustonkannikat on hyvä raastaa sekaan, ja lisäksi mojovasti valkosipulia. <3

    VastaaPoista
  2. Valkosipuli, senkin mä unohdin. Pakko testata lasagnea uudelleen näillä sun tärpeillä. Kiitos muru vinkeistä!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...