keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Thaimaalainen kanalihapullakeitto


Uudessa Glorian Ruoka&Viinissä oli erilaisia lihapullaohjeita ympäri maailman. Mä innostuin heti thaimaalaisesta lihapullakeitosta, mutta jouduin soveltamaan ohjetta, kun kotona ei ollut sitruunaruohoa eikä kanafondia. Keitosta tuli huippuhyvää, tyyli ja maku oli luokkaa Tom Kha Kai meets Bo Vien. Lihapullat erityisesti oli suussa sulavia, visioin jo niiden yhdistämistä kermaisen sitruunakastikkeen ja pastan kanssa.


THAIMAALAINEN KANALIHAPULLAKEITTO

lihapullat:
500g broilerin jauhelihaa
kevätsipulia / sipulia
1 sitruunan kuori raastettuna
pala inkivääriä raastettuna
chiliä (käytin Chili Explotionia)
mustapippuria
suolaa

liemi:
5-6dl vettä
kanaliemikuutio
tom kha kai -maustetahnaa
1 limen kuori raastettuna
inkivääriä suikaleina
100g siitakesieniä
1prk kookosmaitoa
3rkl kalakastiketta
limemehua

Sekoita lihapulla-ainekset ja pyörittele pieniä pullia. Keitä vesi ja kanaliemikuutio, lisää sekaan maustetahna, limenkuoriraaste ja inkiväärisuikaleet. Anna kiehua hetken. Laita lihapullat liemeen ja kypsennä 3-5 minuuttia. Kaada sekaan kookosmaito, sienet ja mausta kalakastikkeella ja limemehulla. Anna porista hetki liedellä. Tarjoa jasmiiniriisin kera.

2 kommenttia:

  1. Minäkin kiinnitin tähän huomioni uutta lehteä selaillessa. Pitää kokeilla pikapuoliin :)

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä, oli hyvää. Tein just noita kanapullia tuon haaveilemani sitruunakermapastan kanssa, toimi niinkin. Ensi viikoksi olen tilannut lampaanjauhelihaa, josko kokeilisi ne lehdessä olleet lammaspullatkin ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...