sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Omenahillo

Syksyn sateet ja tuulet ovat pudottaneet puusta mahtavan sadon. Nyt onkin siis hyvä aika käynnistää joka syksyinen hillosirkus ja täyttää koti ihanalla omenan tuoksulla. Toki omenoista tulee tehtyä paljon muutakin (piirakkaa, paistosta, uuniherkkua,..), mutta hillo on aina ollut ykkösherkkua. Sitä voi varioida ja maustaa mielen mukaan, tällä kertaa liedellä porisi perushilloa ja kanelilla maustettua.

OMENAHILLO

omenoita
½ kg hillosokeria
vettä
mausteita

Kuori ja lohko omenat. Laita kattilaan ja lisää tilkka vettä pohjalle. Anna porista niin, että omenat ovat pehmeitä. Soseuta ja lisää hillosokeria. Mausta hillo halutessa esim. kanelilla, mintulla, limellä tai sitruunalla.

2 kommenttia:

  1. Mä teen pannarin valmiiksi, hillot kehiin!

    VastaaPoista
  2. Joo, pannarikutsut pystyyn! Jos vaikka tehtäisiin syysretki saareen, mä tuon hillot.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...