maanantai 2. huhtikuuta 2012

Thaisalaatti


Loma aikana tuli syötyä ihania thaikkusalaatteja, joille kaikille oli yhteistä tulisen ja raikkaan maun lisäksi rapeus. Just se rapeus on se mistä tykkään, se niin harvoin toteutuu härmäläissä salaateissa. Tää resepti on hyvin simppeli ja rakentui vähän fiilispohjalta (varsinkin toi kastike oli ihan arpomista, mitä nyt kaapista löytyi), alunperin oon tainnut vastaavanlaisen salaatin bongata Jamien resepteistä. Mukaan olisi sopinut myös hyvin esim. papaija ja vaikka limemarinoitu kana, mutta näinkin tää oli ihan taivaallista.
THAISALAATTI


100g munanuudeleita
punainen paprika
1 tlk pavunituja
reilusti rucolaa
pätkä kurkkua
korianteria
basilikaa
cashewpähkinöitä

kastike:

2 rkl makeaa chilikastiketta
1/2 rkl limemehua
1/2 rkl oliiviöljyä
liraus seesamiöljyä
tummaa sokeria
raastettua inkivääriä
raastettua valkosipulia
chiliä pieneksi pilkottuna
silputtua korianteria
silputtua basilikaa


Kuori kurkku ja poista siemenet, suikaloi se ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kurkku- ja paprikasuikaleet, pavunidut, yrtit sekä keitetyt, jäähdytetyt nuudelit. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada kastike salaatin joukkoon, sekoita. Ripottele salaatin päälle paahdettuja cashewpähkinöitä, nauti!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttava salaatti! Itsekin käytän kuskusta yleensä salaateissa (tai täytteissä), tässä yksi hyvä: http://gingerjamms.blogspot.com/2011/06/minttu-broilerpyorykat-ja-korianteri.html :)

    VastaaPoista
  2. Hei, ja kiitos vinkistä, kuulostaa ihan loistavalta tuo salaatti, pitää ottaa kokeiluun! Nuo broileripyörykät menevät varmasti myös testiin, samoin tekstistä bongaamani vietnamilaiset kesärullat ;) Oi, kun aika riittäisi kaikkiin ihanien herkkujen kokeilemiseen..

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...