tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kinkkumunakas uunissa


Munakas on helppoa ja herkullista pikaruokaa. Meidän aamu- ja iltapalasuosikki on ollut pitkään parmesanmunakas, tuhdimpaan nälkään on tehty erilaisia versioita espanjalaisesta munakkaasta (kinkkuperunamunakas, ilman kinkkua versio). Nyt halusin kokeilla kuohkeaa uuniversiota ja ohjeen heitin aika hatusta. Munakkaasta tuli juuri sellaista, kun toivoinkin, kevyen kuohkeaa, mutta täyttävää ja maukasta. Ja lihattomana versionakin varmasti hyvää. Kannattaa kokeilla!

KINKKUMUNAKAS

sipuli
hyvää savukinkkua
6 kananmunaa
2dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
kirsikkatomaatteja
valkopippuria
paprikajauhetta
suolaa
persiljaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuullota sipulia uunin kestävässä pannussa. Lisää pieniksi paloiteltu kinkku, kääntele hetki. Sekoita kulhossa munat, kerma ja mausteet. Kaada seos pannulle, sekoittele kunnes alkaa hyytyä. Ripottele pinnalle juustoraaste ja puolitetut tomaatit. Nosta pannu uuniin ja paista noin kymmenen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...