sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Marjakiisseli


Tunnustan olevani hamsteri. Mun ystävät ovat aina nauraneet, että vaikka kaupat olisivat viikon lakossa, niin se ei näkyisi meidän keittiössä. Kuivakaappi ja pakastin nimittäin pullistelevat ruokaa ja liki päivittäin kannan kaupasta uutta jemmaan. Nyt olen aloittanut varastojen tyhjennyksen ja yrittänyt suunnitella menut sen mukaan, mitä kaapissa on (tai ainakin edes pohjata niihin :)). Pakastimen marjatarjonta on huima, kiitos siitä ihanille vanhemmilleni, ja samaan osoitteeseen menee myös kiitos tästä kiisseli-innoituksesta. Äidilläni on tapana tehdä ihanaa marjakiisseliä ja nyt yritin parhaani mukaan imitoida lopputulemaa. Ihan yhtä hyvää siitä ei tietenkään tullut, mutta kummasti kulhollinen katosi jälkkärinä ja iltapalana turkkijugun kupeessa.

MARJAKIISSELI

1 litra laimennettua marjamehua (voi käyttää myös vettä)
4 rkl perunajauhoja
1 litra pakastemarjoja
sokeria

Mittaa neste ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Kaada marjat joukkoon, sekoittele hetki ja kaada tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle sokeria.

1 kommentti:

  1. Juuri sain valmiiksi marjakiisselin ja hyvää tuli. Olen ollut koko talven ulkomailla ja nyt pähkäilen mitä kaikkea marjoista voikaan tehdä pakastin kun on vielä täpö täynnä.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...