tiistai 2. lokakuuta 2012

Porkkanapihvit

"Hyvällä ruualla voi ilahduttaa monia ihmisiä ja se on hienoa se." Näin totesi eräs innokas kotikokki ja samaa mieltä olen minä. Nämäkin porkkanapihvit toivat iloa monille; mä fiilistelin mielessäni reseptiä useamman päivän ennen kuin ehdin pihvejä kokkaamaan, Luukas nautti niistä hyvillä mielin ja seuraavana päivänä vein niitä vielä yllätyslounaaksi duunikaverilleni Annelle; porkkanapihvien ansiosta tuli siis hyvä mieli monelle.

Hyvänmielentuojat olivat röstimäisiä pihvejä, joihin makua antoi feta ja minttu. Kuva ei yhtään anna porkkanapihveille oikeutta, niistä tuli oikeasti herkullisia ja aurinkoisen näköisiä. Ja vielä kun tein pihvien seuraksi tsatsikin, niin voi onni. Ja kun hektistä arkea eletään, niin parasta oli, että ihanat pihvit ja hyvä mieli syntyivät puolessa tunnissa. Parhautta.

PORKKANAPIHVIT

1l karkeaa porkkanaraastetta
4 kanamunaa
1dl ruokakermaa
200g hyvää fetaa
2dl vehnäjauhoja
tuoretta minttua
mustapippuria
suolaa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa, anna maustua kymmenisen minuuttia. Paista pikkulettupannulla paksuja pihvejä keskilämmöllä noin viisi minuuttia per puoli. Tarjoile tsatsikin kera.

5 kommenttia:

  1. Meidän arkeen kaivataan juuri nyt näitä puolen tunnin ihanuuksia. Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  2. Linda: Kiitos, kannattaa kokeilla, oli ihan huippuhyvää!
    Jonna: Tuntuu, että näitä arjen helpottajia kaivataan jokasuunnalla ;) Mulla onkin tarkoitus jossain vaiheessa tägätä kaikki puolen tunnin reseptit yhteen ja tehdä koostetta nopeista arkiherkuista, kunhan vaan tässä omassa arkijuoksussa ehtisi ;)

    VastaaPoista
  3. Tuli tosi hyviä. Kiitos ohjeesta vaikka vähän sovelsin, enkä käyttänyt minttua. Porkkanapihvikammo katosi kun nämä pysyi hyvin kasassa ja makukin oli mainio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa kuulla! Ja hyvä, että muistutit tästä reseptistä, pitää itsekin tehdä pitkästä aikaa porkkanapihvejä :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...