lauantai 13. lokakuuta 2012

Chili con carne

Kylmenevä syys ja hektinen arki huutavat voimaruokaa. Löysin ihanan Nigellan keittokirjasta nopean ja herkullisen chili con carnen reseptin, jota oli pakko kokeilla. Ostin suosikkikaupastani Mustasta Pekasta ihanaa luomuriisiä (jonka keittoaika oli tosin 50 minuuttia, joten se siitä nopeudesta), joka sopi täydellisesti chili con carnen kumppaniksi.

CHILI CON CARNE

150g chorizoa
500g naudan paistijauhelihaa
1/2tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
1/2tl jauhettua korianteria
1/2tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
500g paseerattua yrttimaustettua tomaattia
390g chilimaustettuja papuja
1/2dl makeaa chilikastiketta
chiliä / chilihiutaleita

Pilko chorizo pieniksi siivuiksi ja kuumenna niitä kasarissa tai padassa keskilämmöllä. Kun makkarasiivut tihkuvat oranssinpunaista öljyä, lisää jauheliha ja ruskista se. sekoita joukkoon mausteet, pastakastike, pavut ja chilikastike. Maista ja halutessa lisää potkua chilillä / chilihiutaleilla. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä, anna sitten hautua parikymmentä minuuttia. Nauti hyvän riisinkera.

2 kommenttia:

  1. Meillä on sama lempikauppa ;-)
    Tätä tullaan kokkaamaan meillä. Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  2. Hauskaa, ehkä törmätään joskus Pekassa ;) Ja toivottavasti chili con carne toimii teilläkin, mä rakastuin siinä jo pelkästään ihanan mausteiseen tuoksuun, toki makukin oli hyvä ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...