sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Katkarapuwok

Ravut on nyt tän hetken suosikki, voisin ehkä elää kalatiskin ihanalla mangoraputahnalla.. Koska se ei kuitenkaan ole mahdollista tai ainakaan kovin järkevää, on keksittävä muita rapuruokia. Wokkia en ole tehnyt pitkään aikaan ja kun löysin kaupasta uusia täysjyväriisinuudeleita, oli pakko testata niistä rapuwokki. Tällä kertaa jätin perinteiset chilit ja muut pois, bataatti, hunaja ja seesamöljy tekivät ruuasta ihanan pehmeän, lime ja inkivääri toivat sopivaa kirpeyttä. Oli hyvää ja nopeaa, ihan parasta.

KATKARAPUWOK

300-400 g kuorittuja katkarapuja
250 g täysjyväriisinuudeleita
200 g bataattia
2 porkkanaa
0,5 paprikaa
1 prk bambunversoja
2-3 rkl seesamiöljyä
pala inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
3 rkl hunajaa
1/2 dl limemehua
0,5 dl soijaa
2-3 rkl osterikastiketta
paahdettuja cashewpähkinöitä
tuoretta korianteria

Pilko kasvikset liuskoiksi, keitä nuudeli valmiiksi. Kuumenna wokpannu, paista kasviksia hetki seesamiöljyssä ja mausta pienennetyllä inkiväärillä ja valkosipulilla. Lisää hunaja, limemehulla, soija ja osterikastikke. Kiehauta ja lisää lopuksi mukaan sulaneet katkaravut, cashewpähkinät ja riisinuudelit. Silppua päälle tuoretta korianteria ja nauti.

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...