torstai 25. marraskuuta 2010

Hassun Hatuntekijän kuppikakut


Meillä vietetään parhaillaan juhlaviikkoja, kun koko bändi täyttää vuosia parin viikon sisällä. Käytännössä se tarkoittaa erilaisia juhlia, tarjoiluja, kokoonpanoja ja ohjelmia kolmena viikonloppuna peräkkäin. Huhhuijaa. Mutta ei siinä, juhlat ovat hauskoja ja ihanaa saada omat ihmiset koolle pitkästä aikaa. Mä en ole mikään leipojatyyppi, mutta jotain pitää kahvipöytään keksiä. Kakuksi teen viimevuotiseen tapaan jonkunlaisen täykkärin, sen seuraksi olisi tarjolla kuppikakkuja. Poikien kanssa tehtiin koeversio mukaillen Sara La Fountainin ohjetta ja aika huimia Hassun Hatuntekijän kuppikakkuja me saatiin aikaiseksi (vietetiin samalla Mad Hatterin ja Kanin tapaan syntymättömyyspäivää). Täytteet hieman lörähti, ensi kerralla jätän maidon pois, mutta muuten olivat aivan mahtavia.


HASSUN HATUNTEKIJÄN KUPPIKAKUT (n. 12kpl)

100 g voita
1 dl sokeria
3 kananmunaa, huoneenlämpöisiä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
200 g voita
50 g tuorejuustoa
4 1/2 dl tomusokeria
(ohjeessa 2 rkl kondensoitua maitoa tai kermaa, laitoin lirun tavallista maitoa, ei toimi, voi siis jättää kokonaan pois)
1 tl vanilja-aromia / vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua
elintarvikevärejä

Koristeeksi nonparelleja ja karkkeja

Vatkaa isossa kulhossa kuohkeaksi voi ja sokeri. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat. Lisää seuraavaksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Ota esille muffinivuoat ja kaada taikinaa niihin hieman yli puolen välin. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä. Tee sillä aikaa kuorrutus. Vaahdota kulhossa voi ja tuorejuusto. Lisää joukkoon tomusokeri, (kondensoitu maito tai kerma), vanilja-aromi/-sokeri ja sitruunamehu. Sekoita kuorrutus tasaiseksi massaksi. Jaa massa kulhoihin ja värjää haluamillasi elintarvikeväreillä. Koristele jäähtyneet muffinit kuorrutuksella ja nonparelleilla.

3 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...