maanantai 15. maaliskuuta 2010

Pad Thai

Sawadee! Ihanaakin ihanampi loma Aasian auringon alla on takana ja viikon ajan yritetty totutella arkeen ja toipua paratiisirannoilta umpihankeen -orientoitumisen aiheuttamasta shokista. Loman aikana kävin thaimaalaisessa kokkikoulussa hakemassa oppeja ja niitä on jo ehditty testata täällä härmässäkin. Tuliaisiksi kotiin raahasin selkä vääränä kasan erilaisia maustekastikkeita himaan, mutta Hämeenkadun Vii Voanistakin löytää miltei kaikki samat soossit muiden ainesten ohessa. Myös tämän takuuvarman ja huippuhyvän pad thain aineet löytää sieltä, eli jos ei ole suuntaamassa Aasiaan ruokaostoksille, niin reissu Hakikseenkin auttaa. Ja paistaa se aurinkoa sielläkin ;)

PAD THAI

leveitä riisinuudeleita, vermisellejä
kourallinen pavunituja
pala tofua
2 pientä kevätsipulia
1-2 porkkanaa paksuna raasteena tai ohuina siivuina
muna
2-3 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 rkl pad thai -kastiketta
1 tl sokeria
limeä
pähkinärouhetta

Kuumenna öljy wokissa, laita sekaan paloiteltu tofu, kypsennä niin, että tofu on kauniin keltaista. Riko sekaan muna, sekoita, laske lämpöä. Laita sekaan reilu kourallinen keitettyä vermiselliä, paista hetki, lisää soija-, kala- ja pad thai -kastike sekä sokeri. Kääntele aineksia pannulla, lisää kevätsipuli ja porkkana, nosta lämpöä, paista hetki, mausta limemehulla, koristele limellä ja pähkinöillä ja nauti!

4 kommenttia:

  1. Hitsi, nyt taas tänne tullessani muistin, et mun täytyy tehdä tätä. Oletko käynyt Bulevardin Villa Thaissa? Sieltä saa tosi hyvää Pad Thaita ja muutenkin autenttista thairuokaa. SUosittelen tosi lämpimästi, hinta-laatusuhde on muutenkin erinomainen, etenkin lounaalla.

    VastaaPoista
  2. Joo, Villa Thai on mun suosikkeja, ikävä kyllä lounasaikaan sinne pääsee livahtamaan liian harvoin. Iso-Roban Tamarin on myös hyvä lounasthaikku, tosin siellä buffetissa tulee aina vedettyä jotenkin överit ;) Pad thain kokkailu on nyt jäänyt vähemmälle, vaikka thaikkua aika tiuhaan väsäänkin, oon vieläkin ihan Tom Yam -koukussa, se rapuversiona on niiiiin herkkua.

    Ihana muuten teidän blogi, tarviikin lisätä seurantalistalle!

    VastaaPoista
  3. Miksi pitää varata kourallinen pavunituja, kun niitä ei sitten käytetä. Ruuan haaskausta sanon minä.

    VastaaPoista
  4. Oi oi, Pad thai on yksi minun ehdottomista suosikkiruoistani :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...