keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Rapupasta


Mulla on jostain kumman syystä tällä hetkellä krooninen himo rapuihin. Pakastimessa kummitteli pussi isoja katkiksia ja mietin mitä niistä tekisi. Surffaillessa eteen tuli Jamie Oliverin virittelemä rapupasta ohje ja koska ainekset löytyi kaapista, oli se pakko tyypata. Ja onneksi kokeilin, sillä se oli h-y-v-ä-ä. Simppeliä, kaunista (tosin toi kuva on vähän suhru) ja täynnä eri makuja. Just hyvää.

RAPUPASTA

spagettia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 kuivattua punaista chiliä murskattuna (tai esim. chili explotion -maustetta)
400 g kuorittuja katkarapuja
liraus valkoviinietikkaa + liraus vettä (oikeassa ohjeessa oli 1 pieni lasillinen valkoviiniä)
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 kourallista rucolaa

Keitä spagetti. Kuumenna spagetin kiehuessa oliiviöljyä paistinpannussa ja sekoita öljyn joukkoon hienonnettu valkosipuli ja chili. Kun valkosipuli on saanut hieman väriä, lisää sulatetut ja kuivatut katkaravut ja paista noin minuutin ajan (ravut saa hieman punastua). Kaada sekaan valkoviinietikka liraus ja vähän vettä (tai sitten sitä viiniä) sekä soseutetut aurinkokuivatut tomaatit ja anna hautua pari minuuttia.

Valuta kypsä spagetti lävikössä, mutta ota liraus spagetin keitinvettä hieman talteen. Sekoita spagetti kastikkeen joukkoon ja lisää sekaan vielä sitruunan puristettu mehu ja noin puolet rucolasta sekä pieni loraus keitinvettä. Maistele ja lisää mausteita maun mukaan. Annostele ruoka lautasille ja ripottele päälle sitruunankuoriraastetta ja rucolaa.

1 kommentti:

  1. Ja missä ihmeen välissä sä ehdit tänkin jo postata? :)

    Meillä syödään varmaan tätä huomenna...

    M.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...