sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Tandoorikanapitaa ja kuskusia


Tehokas sunnuntai. On organisoitu kuopus virpomaan, otettu vastaan virpojia, kuskattu esikoinen sirkustreeneihin, pyykätty, podettu flunssaa, mankeloitu ja mikä nolointa, otettu jouluvalot pois kuistilta (eivät ne sentään enää palaneet, mutta roikkuivat siellä katossa kuitenkin). Koska ohjelmaa oli ihan riittämiin, ruokapuoli piti hoitaa vähän vasemmalla kädellä. Niinpä aamulla nakkasin kanapalat marinoitumaan ja iltapäivällä nautittiin herkulliset kanapitat täysjyväkuskusin kera. Kuvassa kuskus on vielä erikseen, mutta lopulta kaikki päädyimme lusikoimaan sen pitan sisään, niin maistui paremmalta. Ja käytin tosiaan kaupan valmiita pitaleipiä, vaikka helposti niitä itsekin leipoisi, nyt vaan tässä kiireessä ja flunssassa oli pakko oikaista.

TANDOORIKANAPITA

pitaleipiä
broileria
Nomun tandoorimaustetta
maustamatonta jugurttia
sitruunamehua
salaattia
tomaattia
kurkkua
paprikaa

Tee tandoorimausteesta, muutamasta ruokalusikallisesta rasvatonta maustamatonta jugurttia ja sitruunamehusta marinadi, jossa marinoit kanapaloja muutaman tunnin. (Yksi versio tandoorikanasta löytyy täältä, nyt puuttui inkivääri, mutta tääkin versio toimi.) Paista kanapalat pannulla.

JUGURTTIKASTIKE

2 dl bulgarian jugurttia
1-2 rkl majoneesia
makeaa chilikastiketta
curryjauhetta
paprikajauhetta
sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset, anna maustua hetki. Kokoa pitaleipä valituista täytteistä, mausta jugurttikastikkeella.

4 kommenttia:

  1. On tää ruokabloggaaminen mahtavaa, kun täältä saa hyviä vinkkejä! Mun alkoi heti tehdä mieli tandoorikanapitaa. Täytyypä perehtyä noihin Nomun tuotteisiin, kiinnostus heräsi.

    VastaaPoista
  2. Mä hamstrasin aikoinani noita Nomun mausteita Virosta, silloin niitä ei vielä täältä meinannut löytää, mutta nyt niitä on liki joka marketin hyllyllä. Toi tandoorimauste on ollut mun suosikki, kanoista tulee superhyviä, ja toimivat niin pitatäytteenä, salaatin seassa, ruokana kuin tapaspöydän tarjottavanakin.

    VastaaPoista
  3. Mielettömän herkullisen näköisiä pitoja! Muistatkos oliko nuo NoMut paljonkin halvempia virossa? Kun mä taas mielelläni hamstrailen tuota vaniljauutetta matkoilta...

    VastaaPoista
  4. Kiitos Rossana! Tarkkoja hintoja en muista, mutta jonkun verran huokeampia nuo Nomut siellä Virossa olivat. Hamstraat vaniljauutetta? Mä olen ihan noviisi vaniljauutteen käyttäjä, mihin kaikkeen sitä voikaan käyttää? Mä metsästän aina matkoilta maustepurkkeja, mieluiten peltisiä, sellaisia kauniita, jota kehtaa pitää esilläkin. Tai kastikepulloja. Ylipäätään ruokatuliaiset on ihania, mä aina ulkomailla luuhaan tuntitolkulla tavallisien ruokamarkettien hyllyjä kierrellen ;-)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...