keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Halloumisalaatti

Talven palelemisen ja kuumien patojen jälkeen on aika siirtyä auringon paisteeseen ja kevyempiin herkkuihin. Ystäväni Satu tarjosi minulle kerran herkullista halloumisalaattia, jota olen vuosien saatossa versioinut lähinnä mitä kaapista löytyy -tyylillä. Tällä kertaa tuli hyvin simppeli versio, oli kamala hoppu eikä kaapissakaan oikein ollut mitään. Mutta maku ei käsinyt, päin vastoin, tämä on yksinkertaisuudessaan huippuhyvää.

HALLOUMISALAATTI

erilaisia salaatteja
rucolaa
basilikaa
retiisejä
kevyt halloumia
paahdettua sipulia
sitruunamehua

Revi salaatit ja yrtit, leikkaa retiisit. Paista paloiteltu halloumi pannulla, nosta juuston palat salaatin päälle. Ripottele pinnalle paahdettua sipulia, mausta sitruunamehulla. Nauti!

5 kommenttia:

  1. Suosittelen lämmöllä kokeilemaan tuon halloumin maustamista kardemummalla, sopisi varmaan tähänkin salattiin sievästi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä Jams, pitää ehdottomasti kokeilla! Muitakin halloumivinkkejä otetaan vastaan, tähän asti tuon juuston käyttö on rajoittunut näihin salaatteihin ja grillaukseen.

    VastaaPoista
  3. Voi vitsi! En ole koskaan maistanut halloumia ja nyt tekis kyllä mieli! Upean näköisiä kaikki salaatit! Usein yksinkertainen onkin paljon parempaa - ainakin silloin, kun raaka-aineet ovat laadukkaat ja sopivat hyvin yhteen. Meidänkin keittiössä on kova salaattivillitys menossa keväisten kelien kunniaksi. :) Ainekset on tosin rajoitetusti italialaisia - maassa maan tavalla.

    VastaaPoista
  4. Ja just hiljattain löysin Ikeasta purkin paahdettua sipulia, joka odottelee tuolla kaapissa sopivaa reseptiä. Kyllä mun on nyt vaan löydettävä sitä halloumia jostakin!

    VastaaPoista
  5. Hei Sitruunainen! Tätä halloumisalaattia kannattaa ehdottomasti kokeilla! Mä käytän halloumia paljon just kesäisin, salaattiin ja grillaukseen. Yleensä käytän halloumia ihan sellaisenaan, mutta seuraavaksi pitää kokeilla tuota Jamsin vinkkiä maustaa halloumi kardemummalla.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...