tiistai 16. joulukuuta 2008

Jouluvalmistelut alkaa bataattilaatikolla

Heti alkuun täytyy tunnustaa, etten ole jouluruokien ystävä. Itse asiassa aiemmat joulut ovat kuluneet porkkanalaatikon ja juustopöydän antimilla, toki konvehteja välissä napsien. Siksipä olenkin viime vuosina yrittänyt ujuttaa suvun joulupöytään jotain omaakin suuhuni sopivaa. Bataattilaatikko oli viime joulun hitti, ja siitä alkaa tämänkin joulun valmistelut.

BATAATTILAATIKKO

1 kg bataatteja
1 sipuli
3 perunaa
1½ rkl tuoretta inkivääriä
1 kasvisliemikuutio
1l vettä
3 keltuaista
2 dl kuohukermaa
2 rkl korppujauhoja
25g voita tai margariinia
3/4dl siirappia
1tl suolaa
½tl mustapippuria

päälle
korppujauhoja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit, sipuli ja perunat. Kuori ja raasta inkivääri. Keitä kasvikset ja inkivääri kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi. Säästä keitinvedestä 1dl, kaada loput pois. Soseuta kasvikset ja jäähdytä sose. Sekoita keltuaiset ja kerma keskenään, turvota korppujauhoja keltuais-kerma seoksessa muutama minuutti. Kaada seos kasvissoseen joukkoon. Sulata voi ja lisää massaan. Lisää myös siirappi, mausteet ja keitinliemi, sekoita. Kaada seos uunivuokaan, ripottele korppujauhoja pinnalle ja paista noin 1½ tuntia. Nauti.

7 kommenttia:

  1. Hei!

    Juuri laitoin bataattilaatikot uuniin! Näytti ainakin äärettömän hyvältä!

    Tarkoitus oli tehdä suhteellisen suoraan tämän ohjeen mukaan, mutta innostuin säveltämään lisäämällä mm. valkosipulinkynnen ja maapähkinävoita! Kiitos joka tapauksessa ohjeesta, luulenpa että tämä tulee olemaan minun jouluni ykkösherkku.

    T. Masu timjamikeittiöstä

    VastaaPoista
  2. Hei Masu,

    näin kolmen päivän bataattilaatikkoputken jälkeen voin todeta, että hyvää oli, taas. Valkosipuli ja maapähkinävoi kuulostaa hyvältä, itse mietin, että laatikkoon sopisi myös jouluiset mausteet. Toivottavasti bataattilaatikkosi onnistui!

    Laura

    VastaaPoista
  3. Törkeen hyvää. Uusi lemppari, kiitos!

    VastaaPoista
  4. Moikka Laura,

    jaoin tämän ohjeesi juuri blogissani, sillä tällä tulee niin herkullista bataattilaatikkoa. blogini siis täällä http://malangwa.blogspot.com/
    Toivottavasti se on sinulle ok.

    Hyvää ja maukasta joulua :)

    ilona

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Mitähän mä oikein sählään.. No joo, edellinen kommentti katosi jonnekin, mutta sitä yritin sanoa, että hauskaa, kun bataattilaatikko on löytänyt tiensä myös teidän joulupöytään Ilona! Ja ihana blogi sulla ;)

    Makoisaa joulua!

    VastaaPoista
  7. Juu, ja hyvää oli jälleen :). Mukava blogi sinullakin!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...