sunnuntai 21. joulukuuta 2008
Suloinen suppilovahverorisotto-joulutervehdys
Kolme yötä jouluun on... Hurjaa, miten nopeasti aika taas menee, tuntuu, että kaikki jouluvalmistelut on vielä ihan vaiheessa. Sain kortitkin askarreltua vasta viimeisenä mahdollisena päivänä ja nyt jännitetään ehtiikö posti perille. Puuttuvat lahjat olen hankkinut parin viime päivän aikana, tosin suurin osa löytyi jo valmiiksi lahjakätköstäni, johon vuoden mittaan keräilen kaikenlaista lahjaksi sopivaa. Päiväkodintädeille, opettajille ja muutamille ystäville ja naapureille tein täksi jouluksi sienipurkit, eli kuivasin suppiksia jo syksyllä ja nyt pakkasin ne lasipurkkeihin Soppakellarista löytyneen suppisrisottoreseptin kanssa.
Suppilovahverorisottoa Jamien tapaan
noin 7 desilitraa nestettä (kana tai kasvislientä ja valkoviiniä)
oliiviöljyä
2 sipulia tai 3 salottisipulia pieneksi silputtuna
2 kynttä valkosipulia hyvin hienonnettuna
400g risottoriisiä
3 dl valkoviiniä
70g voita
85-100g vastaraastettua parmesaania
suolaa ja pippuria
muutama desi pakastettuja suppilovahveroita
Lämmitä iso kasari tai pata, paista miedolla lämmöllä oliiviöljyssä sipulia kolmisen minuuttia. Lisää joukkoon valkosipuli ja kääntele aineksia muutama minuutti, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää kasariin riisi ja nosta lämpöä. Pidä riisi koko ajan liikkeessä ja kääntele sitä koko ajan varovasti, kun se alkaa kypsyä. Riisi muuttuu muutaman minuutin kuluttua läpinäkyväksi. Lisää joukkoon ensin loraus viiniä koko ajan hämmentäen. Kun alkoholi on imeytynyt riisiin, lisää ensimmäinen kauhallinen kuumaa lientä. Lisää joukkoon puolet sienistä. Laske lämpöä tarvittaessa niin, että liemi ei kiehu liiaksi. Lisää nestettä (viiniä ja lientä) kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen ja anna nesteen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää, mutta kuitenkin pureskeltaessa vielä napakkaa. Nosta kasari liedeltä, mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää joukkoon loput sienet, voi sekä parmesaaniraaste varovasti sekoittaen. Nauti risotto mahdollisimman pian, jolloin se on koostumukseltaan miellyttävän kosteaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti