maanantai 27. huhtikuuta 2015

Viikon ruokaostokset & arkiruokalista


Ruoan hinnasta on puhuttu viime aikoina paljon. Osa kauppaketjuista halpuutta (aarrgghh, mikä hirviö sana) hintoja  ja ketjuissa on tosiaankin eroja. Kaupassakäyntisykli ja suunnitelmallisuus myös vaikuttaa, ainakin itse olen huomannut isosti eroa siinä, käynkö kerran viikossa isosti kaupassa vai kipaisenko joka päivä jotain hätäistä lähimarketista.

Meidän kolmihenkisessä perheessä syödään perusarkiruokaa ja sitä kuluu paljon, kiitos kasvavien poikasten. Olen jo jonkun aikaa tehnyt viikon ruokaostokset kerralla, toki leipää ja maitoa haetaan sitten täydennyksenä viikon mittaan. En kuitenkaan suunnittele viikon menua valmiiksi (mikä sekin voisi olla ihan järkevää), enemmänkin ostan perusaineksia ja niistä sitten viikon mittaan virittyy yhtä sun toista. Tällä kertaa ostoskoriin tarttui mm. savulohta, broilerin jauhelihaa, lehtikaalia, pinaattia, vuonankaalia, broilerin rintafileitä, naudan jauhelihaa, parsaa, kurkkua, tomaattia, hedelmiä, jogurtteja, kananmunia, avokadoa, leipää, maitoa, salaatteja, ranskankermaa, leikkeleitä ja juustoja. 

Näistä ostoksista ja kaapista löytyvistä aineksista syntyy viikon mittaan mm.:

Tämän viikon arkiruokalistan eli neljän ruokakassin hinnaksi tuli Lidlissä reilut 80 euroa, mikä musta on käsittämättömän vähän. Toki hintaa olisi saanut vielä hilattua alas jättämällä lihat ja kalat pois ja ostamalla tilalle vaikka riittoisaa soijarouhetta.

7 kommenttia:

 1. No on kyl todella vähän.
  Mulla on huono tapa rampata tuossa lähikaupassa noin kaksi kertaa päivässä. Ensinnäkin tulee ostettua kaikkea ihan kukkuu ja se on kuitenkin koko kaupunginosan kallein kauppa ja valinnanvaraa todella on.
  Kunpa saisikin suunniteltua viikon ateriat aina etukäteen, helpottaisi kummasti sekä kaupassa käyntiä että ihan vaan yleistä olemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis mä tein ennen kanssa niin, että kipitin lähialepassa jatkuvasti, joka kerta parin-kolmen kympin setti eikä oikein mitään järkevää tarttunut mukaan. Nyt oon siirtynyt edes astetta suunnitelmallisempaan toimintaan (joo, edelleenkään siis en mieti ruokia valmiiksi, ostan vaan kaikenlaista mistä sitten viikon mittaan viritellään jotain) ja kauppalaskut on tippunut puoleen (Myös Lidlin suosiminen näkyy, sama neljän kassin setti olisi mun suosikissa Mustassa Pekassa ollut varmaan puolet kalliimpi.). Ja samalla säästyy myös aikaa, kun ei joka päivä tarvi duunin jälkeen juosta kauppaan.

   Poista
 2. Täytyy sanoa, että halvalla pääsit!
  Kuvassa on kuitenkin tosi paljon tuoreita ja kalaakin..

  Itse pyrin käymään isommin kaupassa (lue: viisihenkinen perhe) pari kertaa tai kerran viikossa, mutta liian usein lipsahtaa siihen, että käy työmatkalla pikaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon nyt tehnyt useamman viikon tätä ruokakassivertailua ja oikeasti joka kerta selvinnyt alle satasella ulos Lidlistä, mutta muualla vastaavasti mennyt lähemmäs 200€. Ja aina kassissa siis paljon tuoreita, lihaa ja kalaa sekä välillä jotain hömpötyksiä, kuten karkkia tai jätskiä. Ja jos ramppaan päivittäin kaupassa, on lasku joka kerta useita kymppejä ja rahan lisäksi tuhraantuu aikaa, mikä on kallista sekin :)

   Poista
 3. Meillä on kauppa vaarallisesti ihan tuossa ovenpielessä. Olen oppinut liian hyvin siihen, ettei tarvitse varautua ja nyt tuntuu suunnittelu olevan tosi hankalaa... No vähitellen sitä tässä opetellaan. Nyt koitan, ettei käytäisi kaupassa joka päivä, kun saisi edes siihen joka toiseen...

  VastaaPoista
 4. Lidl on myös mun suosikkikauppa (nelihenkinen perhe ja itse vielä kotona lasten kanssa), mutta ihan kaikkea en sieltä saa. Itse käyn kerran viikossa kaupassa tekemässä isommat ostokset ja hyödynnän hinnat ja tarjoukset Lidlin lisäksi useimmiten Prismasta.

  VastaaPoista
 5. Lidl on myös mun suosikkikauppa (nelihenkinen perhe ja itse vielä kotona lasten kanssa), mutta ihan kaikkea en sieltä saa. Itse käyn kerran viikossa kaupassa tekemässä isommat ostokset ja hyödynnän hinnat ja tarjoukset Lidlin lisäksi useimmiten Prismasta.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...