tiistai 30. syyskuuta 2014

Omenasato talteen



Ihana syysaurinko paistaa ja omenapuut tuottavat edelleen satoaan, ihan mahtavaa! Keittiössä syntyy omenahilloa, omenahyvettä, omenapannaria, omenamuffineja, ... omenoista saa vaikka mitä.  Jos joku vielä kaipaa inspiraatiota omenoiden hyödyntämiseen, niin kokosin tähän liudan omia suosikkejani. Ja hauskaa olisi myös kuulla muiden omenaresepteistä, vinkkaa siis omasi kommenttikenttään :)



Klassikko. Toimii niin aamupuurossa, itse tehdyssä myslissä, pannarien päällä kuin leivonnaisissakin.  Makuvariaatioita on useita, oma suosikkini on kanelilla maustettu omenahillo. Ohje löytyy täältä.




Toinen klassikko, syksyn pikaherkkujen kruunaamaton kuningatar. Parasta iltapäiväkahveilla auringossa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Lapsellisen helppo ohje löytyy täältä ja täältä.

 


Peruspannari maistuu heti paljon paremmalta, kun taikinan pinnalle laittaa karamellisoituja omenanpaloja. Rouheasta ulkomuodosta huolimatta makoisan hyvää. Ohje löytyy täältä.



Mä en tunnetusti ole leipoja, mutta nämä iisit muffinit onnistuu jopa multa. Ja lapsilta :) Muffineihin tarvitset paljon sattumia sisältävää omenahilloa. Muffiniohje löytyy täältä.



4 kommenttia:

  1. Yksi suosikkini on omenahillo uunissa: http://kokitjapotit.blogspot.fi/2013/09/omenahillo-uunissa.html

    Niin hyvää!

    Ja tuorepuristettu omppumehu. Tietty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, Hannele, toi uunihillo kuulostaa hyvältä, menee testaukseen :) Ja joo, tuore omenamehu on ihan mahtia!

      Poista
  2. Toffee-omenahillo!! Menee kokeiluun :D Ja tarkemmin tutkien noi kaikki muutkin, to die for -juustokakku ihan nimensä vuoksi (plus rakastan juustokakkuja) ja toi jäätelö on pakko olla hyvää. Ihanaa, kiitti vinkeistä Sari!

    VastaaPoista
  3. Omenoista saa vaikka mitä ihanaa. Olisipa oma omenapuu! Olen ostanut kotimaisia omppuja kaupasta kymmeniä kiloja, mutta harmikseni kilohinta on noussut nyt aika paljon. Omenahillo on ehdoton suosikkini :) mutta tuo sinun omenapannari näyttää todella hyvältä.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...