maanantai 2. syyskuuta 2013

Pulled pork eli revitty possu



Pulled porkiin törmä nyt joka paikassa. Sitä on salaattien kupeessa, sandwicheissa, burgereissa ja ties missä. Mä hain Hakaniemen hallista ison kimpaleen luutonta porsaankylkeä ja päätin kokeilla Glorian Ruoka&Viini -lehdessä näkemääni reseptiä. Revityn possun tarjosin leipien välissä coleslaw-salaatin kera. Ihan sikamaisen hyvää!

PULLED PORK

vähintään 1kg luutonta porsaankylkeä
1 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl suolaa
1 1/2 rk muscovadosokeria

2 dl possun paistolientä
2 dl inkivääriolutta
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl muscovadosokeria

Yhdistä paprikajauhe, suola ja muscovadosokeri. Hiero seos lihan pintaan ja laita uunivuokaan rasvainen pinta päällepäin. Anna maustua tunti huoneenlämmössä. Kypsennä lihaa 225 asteisesen uunin ylätasossa noin 20 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, laske lämpötila 100 asteeseen ja anna hautua uunissa vähintään kuusi tuntia, mieluiten vaikka yön yli.  Nosta liha uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä tunnin ajan huoneenlämmössä.

Lämmitä paistoliemi kattilassa, lisää loput kastikeainekset ja anna porista puolisen tuntia. Ota lihasta rasvainen pinta pois. Revi liha syiden suuntaan pieniksi paloiksi. Valele reilusti kastiketta revityn lihan päälle (mä kostutin myös leipiä tällä kastikkeella). Tarjoile liha heti. Voit myös tehdä lihan ennakkoon valmiiksi ja säilyttää jääkapissa ja sitten lämmittää uunissa tai pannulla.

2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää pitkän kaavan mukaan. Tästä sain kuitenkin idean kun äsken lähdin nälkäisenä ensin suutariin ja sitten ruokakauppaan. Ostin moniviljasämpylöitä, italiansalaattia ja ihanaa grillattua possunkylkeä ja pari tomaattia. Niistä rakensin ideasi mukaan kunnon herkun,lihakin oli säikeistä ja hyvin revittävää. Näin hyvää ei saa olla ja vielä maitoa päälle. Yksinkertainen on vaan hyvää kun sen oivaltaa. Kiitos taas, tästä sain oivan eväsleivän.

    VastaaPoista
  2. Hei, loistava idea oikaista noin, pitääkin kokeilla!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...