keskiviikko 21. elokuuta 2013

Soijabolognese



Arki on alkanut ja nopeiden perusruokien aika on taas koittanut. Niinä päivinä, kun kaupassa ei ehdi käydä ja ideasaldo on nolla, on helppo pyöräyttää soijabolognese tarjolle. Kaikki ainekset löytyy yleensä himasta ja ruuan valmistukseen ei mene paria kymmentä minuuttia kauempaa.

SOIJABOLOGNESE

1 iso sipuli
2-3 pientä porkkanaa
2 dl tummaa soijarouhetta
2-4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
500g paseerattua tomaattia / tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl tabascoa
valkopippuria
tuoretta basilikaa


Laita pastavesi kiehumaan, keitä pasta ohjeen mukaan. Kuullota sipuli kasarissa, lisää pieniksi paloiteltu porkkana, paista hetki. Lisä vesi, paseerattu tomaatti / tomaattimurska, soijarouhe ja kasvisliemikuutio sekä mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, lisää tarvittaessa vettä. Mausta tuoreella basilikalla ja tarjoile hyvän pastan kera.

3 kommenttia:

  1. Kiitos!
    Kaikkea löytyy kaapista ja näitä vinkkejä tarvitaan lisää :-)
    Minna

    VastaaPoista
  2. Meillä on yleensä vastaava jauhelihasta, mutta hei miksi ei soijasta? Sitäkin on purkki kaapissa :)

    Jäänyt ehkä käyttämättä mauttomuutensa vuoksi, tuntuu etten millään saa sitä maistumaan kunnolla..

    VastaaPoista
  3. Minna, lisää arkiruokia on tulossa :)
    Ja La Petite Princesse, mäkin olin ihan noviisi soijan käytössä, mutta nyt oon ihastunut tuohon soijarouheeseen, se on niin iisiä, edullista, terveellistä ja tosiaan pussi säilyy ikuisuuden, joten on hyvä olla aina varalla arkikiireessä.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...