perjantai 28. kesäkuuta 2013

Gazpacho


Huh hellettä. Ja hulinaa. Viimeiset viikot on taas olleet yhtä juoksua eikä aikaa kokkailulle, saati bloggaamiselle ole ollut. Facebookissa olen välillä hihkaissut nopeasti jotain, Instagramiin postannut pikaisesti päivän lounaita. Nyt sormet ja varpaat ristissä toivon pahimpien kiireiden helpottavan, viimeistään parin viikon päästä, kun suuntaan lomalaitumelle.

Vaikka kiire ja juoksu on täyttänyt päivät, niin onneksi silti olen päässyt nauttimaan tästä ihanasta kesästä. Mä rakastan aurinkoa ja lämpöä ja nämä helteet ovat niin mun juttu. Kuumalla säällä keittiössä hikoilu ei oikein kiehdo, joten nopea kylmä keitto on hyvä helleherkku. Aiemmin olen nauttinut kylmästä minttukurkkukeitosta, mutta nyt kokeilin gazpachoa, jota tarjoilimme Jennin kanssa toimistomme frenditupareissa texmexpiirakan, guacamolen, salsan ja nachojen kera. Gazpachokokeilu oli onnistunut, samoin hilpeät juhlat, oi onni tää kesä, ihanat ihmiset, meidän duuni ja hyvä ruoka. Gazpachosta tulee varmasti meidän vakiokesäherkku, se on iisi pakata kylmälaukussa mukaan myös rantsuun ja retkille. Aurinkoa!

GAZPACHO

2- 3 siivua vaaleaa leipää
4rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
8 tomaattia
1 paprika
1/2 - 1 kurkku
nippu kevätsipuleita
5 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria
tabascoa
2 dl vettä

Pilko leipä ja valkosipulinkynnet kulhoon,  kaada oliiviöljy päälle ja anna maustua hetki. Kalttaa tomaatit (itse tein helpomman kautta, eli ristiviillot tomaatteihin, tomaatit kulhoon ja vedenkeittimestä kiehuvaan vettä päälle), kuori ja pilko. Kuori ja pilko kurkku, paloittele paprika. Kuullota sipulia pannulla hetki. Lisää pilkotut tomaatit, kurkut ja paprikat sekä kuullotettu sipuli leipämössön päälle, ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja tabascolla, lisää vesi ja soseuta vielä hetki. Laita gazpacho jääkaappiin maustumaan hetkeksi, mieluiten yön yli. Nauti!

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...